UEFA şike soruşturmasına el attı

Şike soruşturmasının başlangıcından bu yana federasyon ile bilgi paylaşımında bulunan UEFA Hukuk Danışmanı Pierre Cornu'yu bir kez daha İstanbul’a gönderdi. Cornu, soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Berk ile bir araya gelecek.

Şike soruşturmasının başından bu yana Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile bilgi alışverişinde bulunan UEFA, soruşturmaya bir kez daha müdahil oluyor. UEFA Başkanı Michel Platini’nin talimatıyla bu sabah İstanbul’a gelen UEFA Hukuk Danışmanı Pierre Cornu, şike soruşturmasını yürüten Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ile görüşerek gelişmeleri öğrenecek.

UEFA kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Pierre Cornu’nun savcı Berk ile yapacağı görüşmede soruşturma süreci hakkında bilgi alacak, toplanan delil ve belgelerin değerlendirmesini isteyecek. Eski bir savcı olan Cornu’nun Berk ile bir araya gelmeden önce Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar ile görüşmesi bekleniyor.

Cornu'nun UEFA Başkanı Michel Platini'ye bir rapor sunması bekleniyor. Avrupa Kupaları’nda mücadele eden ve adı şike soruşturmasında geçen Türk takımlarının kaderini de belirlemesi beklenen süreçte, Cornu’nun gözlemleri ve tespitleri şike yapıldığı yönünde olursa aralarında Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş’ın da bulunduğu kulüplerin Avrupa’dan ihracı gündeme gelebilecek. Şike konusunda UEFA’nın en yetkili uzmanı olarak bilinen Cornu’nun Berk ile yapacağı görüşmeye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Başkan Vekili Lütfi Arıboğan’ın da eşlik etmesi beklenirken, ziyaretin bir nedeninin de Galatasaray Kulübü tarafından hafta içinde federasyonun şike kararıyla ilgili yaptığı açıklamalar olduğu ileri sürüldü.

Öte yandan, Cornu Türkiye'ye şike soruşturması kapsamında ilk kez gelmiyor. 18 Temmuz günü de, Cornu ve TFF yetkilileri bir araya gelmiş ve şike soruşturması hakkında konuşmuşlardı. Görüşmeden sonra, Cornu ve UEFA "belgeleri beklediklerini" açıklamışlardı.

Galatasaray ne demişti?
Federasyonun 15 Ağustos'ta aldığı kararlardan sonra sert bir açıklama yapan Galatasaray yönetimi, "Kendi kangrenli parmağımızı kendimiz kesemezsek, birileri gelir kolumuzu keser. Biz yapamadık, onlar yaptı diyemeyiz" diyerek UEFA'nın meseleye el koyacağını ima etmişti. Federasyon da, internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Federasyonumuzu hukuka aykırı davranan bir kurum olarak lanse eden ve yurt dışına şikayet etme gibi tarihi yanılgıya düşenleri, Türk futbol tarihimiz affetmeyecektir" diyerek Galatasaray'a cevap vermişti.

(soL - Spor)