UEFA’dan 'şimdilik vize'

UEFA Türkiye’deki şike operasyonuna ilişkin resmi bir açıklama yaparak, kupalar için kendilerine gönderilen listenin onaylandığı, ancak gelişmeler karşısında ihracın gündeme gelebileceğini kaydetti.

UEFA resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak, Türkiye’deki şike operasyonunun takip edildiğini, şu anda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Avrupa kupaları için kendilerine gönderilen listeyi onayladıklarını kaydetti. UEFA gelişmelere göre kupalardan ihracın gündeme gelebileceğinin de altını çizdi.

UEFA yaptığı açıklamada, TFF ile yakın ilişki kurarak gündemi yakından takip ettiklerini ifade ederek, şike operasyonuna ilişkin gelişmelerin farkında olduklarını belirtti. Yaşanan durumu “sürmekte olan karışık bir duurum” olarak yorumlayan UEFA, şu anda TFF ve Türk yargı sisteminin yetkileri kapsamına giren bu konunun potansiyel sonuçları hakkında yorum yapmanın doğru olmayacağını kaydetti.

UEFA, kulüplerin Avrupa kupalarına katılımına ilişkin olarak ise, TFF’nin kendilerine verdikleri listeye tam güven içerisinde olduklarını söyledi. UEFA kendi tüzük ve yönetmeliklerine göre şu anda soruşturma içerisindeki kulüplerin kupaya katılmalarını reddetmelerine yönelik bir madde olmadığını belirtti. UEFA, diğer taraftan, Avrupa kupalarına katılan her takımın kendilerine “şike faliyetlerine” katılmadıklarına yönelik yazılı bir garanti verdiğini de ifade etti. UEFA açıklamasında, sporda adaletin sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için de devlet yetkililerinden yürütülen operasyona ilişkin gerekli bilgilerin hızlı bir şekilde TFF’ye aktarılması gerektiği belirtildi.

“İhraç gündeme gelebilir”
UEFA, yaptığı açıklamada, UEFA’nın kulüplerin kupalara katılımını kabul ettikten sonra da, bu kulüplerin herhangi bir manipulasyon veya şike faliyeti içerisinde bulunduğunun tespit edilmesi halinde, ilgili kulüp hakkında bu yıl ya da önümüzdeki yıllarda yapılacak kupa maçlarından ihraç etme kararı verilebileceği kaydedildi. .

(soL-Dış Haberler)