Trabzonspor'a bir 'hakem' cezası daha

Trabzonspor'a Demir İnşaat Büyükçekmece karşılaşmasında, bir taraftarın tribünden atlayıp baş hakem Zafer Yılmaz'a vurması nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama ve 40 bin TL para cezası verildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, 24 Ekim'de Trabzon'da oynanan Trabzonspor Medical Park-Demir İnşaat Büyükçekmece karşılaşması sonrası bir taraftarın tribünden atlayıp başhakem Zafer Yılmaz'a vurması nedeniyle bordo mavili kulübe 1 maç seyircisiz oynama ve 40 bin TL para cezası verdi.

'HAKEME VURAN KİŞİ TESPİT EDİLDİ'
Disiplin kurulu, kararın gerekçesinde şu ifadeleri kullandı:

Müsabaka bitiminde hakemlerin soyunma odasına gittikleri esnada Trabzonspor Medical Park takımının bir taraftarının tribünden atlayarak baş hakeme müessir fiilde bulunduğu ve sonrasında olay yerinden kaçtığı, ancak güvenlik amiri tarafından telefonuyla görüntülerin kaydedildiği ve takiben (bu kayıtlardan) hakem tarafından vuran kişinin tespit edildiği, gerekli yasal işlemlerin yapılması için başvuruda bulunulduğu tespit edilmiştir.

'HAKEMLERE SALDIRI KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ'
Bilindiği üzere, müsabaka öncesi, müsabaka sırasında ve sonrasında vukuu bulacak her türlü vakalardan ötürü ev sahibi kulübün sorumluluğu esastır. Müsabakadan hemen sonra soyunma odasına giden hakemlere yönelik, spor alanlarında kesinlikle kabul edilmeyecek şekilde yapılan saldırı tüm basketbol camiasında tepki ile karşılanmış, ev sahibi kulübün temsilcilerinin olaylara karışmadığı fakat yeterli önlem almadığı ve neticesinde bu saldırının meydana geldiği gerekçesi ile de dosya kurulumuza sevk olunmuştur."