Taraftar İzmir'de AKP'ye kırmızı kart gösterecek

Endüstriyel Futbola Karşı İzmirli Sporseverler ve Spor Emek Sen, İzmir Alsancak'ta AKP'ye kırmızı kart göstermeye hazırlanıyor.

Galatasaray taraftarının TT Arena'daki protestosuna destek vermek için Taksim'de ıslıklı protesto eylemi düzenleyen taraftarlara İzmir'den de destek geliyor. 29 Ocak Cumartesi günü İzmir Alsancak'ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde bir araya gelecek olan taraftarlar, bir basın açıklaması yapacak ve AKP'ye kırmızı kart düzenleyecek. eylemi düzenlenecek.

Eyleme katılacağını açıklayan gruplar şöyle: Forza Livorno, GöztepeCHE, Altay YSKA, Karşıyaka, Bucaspor taraftarları, Fenerbahçe taraftarları, Galatasaray taraftarları, Beşiktaş taraftarları, Tatangalar, Ölükent Tayfa, Gurbetçi Tarzanlar, UPS işçileri, Deri-İş, TÜMTİS ve Spor Emek-Sen.

Taraftarlara eylem çağrısı yapan Endüstriyel Futbola Karşı İzmirli Sporseverler ve Spor Emek Sen, yayınladıkları çağrı metninde taraftarlara şöyle seslendiler:

"AKP hükümeti, açılışında kamuya ait Ali Sami Yen stadı arazisi satılarak TOKİ’nin inşa ettiği TT Arena stadını Padişah edasıyla sahiplenmesi, AKP bürokratlarının Galatasaray taraftarını küçük düşürücü açıklamaları Galatasaray Spor Kulübü Başkanı tarafınan savunulmuş, açıkça “AKP’nin herkesi küçümseyecek hakkı var” demeye getirilmiştir.

Kendisine en demokratik bir şe...kilde sadece ıslıklayan onbinlere en ağır küfürleri eden AKP lilerin spor dünyasında da hiçbir muhalefete izin vermek istemedikleri ortaya çıkmıştır. Biat kültürüne ya uyulayacak, ya da muhalefet baskıyla eritilecektir.

Terörle mücadelenin, ıslık çaldığını iddia ettikleri insanları soruşturmaya alması da, hedef secilen bu insanların statlara sokulmaması için çalışmalara başlanıldığı bilinmektedir. Statlardaki iktidara karşı en ufak bir muhalefet bile susturulmak istenmekte, bir tek AKP’yi alkışlıyanlara yer bırakılmak istenilmektedir.

Türkiye’de baskıya, eşitsizliğe karşı haklarını savunmak isteyen taraftarların mücadelesi, spor dünyasında sigortasız, sendikasız olan emekçilerin, futbolcuların, sporcuların haklarını da dile getirme mücadelesidir. Endüstriyel futbola karşı TEKEL, UPS mücadelelerine destek veren tribünler, artık tek başına en temel demokratik haklarını kullanamayacağını bilmektedir. Tribünler ya susacaktır ve stadlar siyasi iktidarın kendisine ait bir şov alanına dönüşecektir ya da isyan çığlığını haykıracaktır.

İsyan dalga dalga yayılmaya devam ediyor… Islıklarımızla, düdüklerimizle, alkışlarımızla sesimizi yükseltmeye İzmir’den devam ediyoruz…

Biat etmeyen, onurlarını koruyan, haklarını savunan, emekten yana bir tribün için demokratik tepkilerini göstermek isteyen tüm takımların taraftarlarını, sendikaları, öğrenci gruplarını, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini bizlerle beraber 29 Ocak Cumartesi günü saat:19.00′da Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde buluşmaya çağırıyoruz.

FORMANI, ATKINI KUŞAN DA GEL !…

YAŞASIN RENKLERİN KARDEŞLİĞİ"

Nazım Kültürevi'nde söyleşi
Eylem öncesinde İzmir Nazım Kültürevi'nde "Spor Emekçileri, Sendikalaşma ve Emekten Yana Tribünler" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Spor - Emek - Sen Kurucu Başkanı ve Galatasaraylı Milli Eski Futbolcu Metin Kurt'un konuşmacı olarak katılacağı söyleşi saat 15.00'da başlayacak.

(soL-İzmir)