Taraftar grupları Halil İbrahim Dinçdağ'a sahip çıktı

Muhalif taraftar grupları bir basın açıklaması yayınlayarak hakem Halil İbrahim Dinçdağ'ın cinsel yönelimlerinden dolayı ayrımcılığa maruz kamasına ve hakemlikten men edilmesine tepki gösterdi.

Açıklamada, “Futbol sahasında renkler, yaşlar, dinler, yönelimler arasındaki farklar kalkar” ifadeleri yer alırken, sporda gerçek olanın sahadaki emek olduğu vurgulandı.

Futbol ve spor sahalarının erkek egemen kültürün bir küfür alanı olarak kullanıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Tüm futbol dünyasını kirleten para babaları var iken, politik mücadelelerini futbol üzerinden yöneten güç adamları var iken futbolu “temizlemek” için hakem Halil İbrahim Dinçdağ kurban seçilmiş ve cinsel kimliğinden dolayı futbol dünyasından men edilmiştir” denildi.

Sol Açık Fenerbahce, Tatangalar Sakaryaspor, Mavi Ateş Karabükspor, Ya Basta Göztepe, Karakızıl Gençlerbirliği, Altay YSKA, Boranlar Kartalspor, İstasyon Bucaspor, Beleştepe Beşiktaş, Forza Livorno, Tekyumruk Galatasaray, Boz Baykuşlar İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bayern Münih Schickeria ve Kadın Kolları Göztepe taraftar gruplarının yayınladığı açıklamanın tam metni şöyle:

Sessiz Kalma, Ayrımcılığa Ortak Olma, Halil İbrahim Dinçdağ İçin Dayanışmaya

Futbol sahasında renkler, yaşlar, dinler, yönelimler arasındaki farklar kalkar. Futbolun kuralı, sahada emek vererek oynamaktan geçer. Futbol, bu yönüyle tüm insanları birleştirir. Siyahisi, genci, Asyalısı, sarışını, tecrübeli oyuncusu, kaptanı sahada kim emeğini verirse, takımda o oynar. Bu yüzden ırkçılık, cinsiyetçi ve ayrımcı yaklaşımlar futbolun özüne yabancıdır ve zarar verir. Futbol dünyasında gerçek olan sahadaki emektir.

Bu gerçeğe rağmen futbolda ırkçılık ve cinsiyetçilik ne yazık ki hala mevcuttur. Futbol ve spor sahaları erkek egemen kültürün bir küfür alanı olarak kullanılmaktadır. Basında futbola dair atılan manşetler bile erkeğin diğer cinslere karşı üstünlüğünü aslında anlatıyor. Tüm futbol dünyasını kirleten para babaları var iken, politik mücadelelerini futbol üzerinden yöneten güç adamları var iken futbolu “temizlemek” için hakem Halil İbrahim Dinçdağ kurban seçilmiş ve cinsel kimliğinden dolayı futbol dünyasından men edilmiştir ve 2009 senesinden bu yana işsizdir. Bu cezalandırmanın tek sebebi Halil İbrahim Dinçdağ’ın eşcinsel olmasıdır.

Bizler, sahada formasını terleten oyuncuyu ve adil olan hakemi severiz. Halil İbrahim Dinçdağ adaletiyle ve emeğiyle hakemlik yapmıştır. Bizim için geçerli tek gerçek budur. Çaldığı düdük adaletli olduğu sürece, sahada takımların verdiği mücadeleye saygılı olduğu sürece hakemlik yapmak herkesin en doğal hakkıdır. Bu yüzden Halil İbrahim Dinçdağ’ın hakemliğe bir an önce geri döndürülmesini talep ediyoruz!

İmzacılar:
Sol Açık Fenerbahce, Tatangalar Sakaryaspor, Mavi Ateş Karabükspor, Ya Basta Göztepe, Karakızıl Gençlerbirliği, Altay YSKA, Boranlar Kartalspor, İstasyon Bucaspor, Beleştepe Beşiktaş, Forza Livorno, Tekyumruk Galatasaray, Boz Baykuşlar İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bayern Münih Schickeria, Kadın Kolları Göztepe

(soL-Spor)