Taksim'de polis taraftarlara müdahale etti

İstanbul Valiliği'nin izin vermediği, Fenerbahçe'ye destek amaçlı olarak bugün yapılması planlanan yürüyüşe polis müdahale etti. Polis, Galatasaray Lisesi önünde toplanan Galatarasay taraftarlarını da dağıttı.

İlk olarak Fenerbahçe taraftarları Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın tedavisinin sürdüğü Şişli Etfal Hastanesi'nin önünde toplandı. Polis grup temsilcilerine dağılmaları yönünde uyardı. Bunun üzerine dağılan Fenerbahçeli taraftarlar, ilerleyen dakikalarda Taksim meydanı ve meydana çıkan yolllarda yeniden toplanmaya başladılar.

Taraftarların toplanmasına polis yine izin vermedi. Fenerbahçelileri yürütmeyen polis, gruptan bazılarını ikna ederek bir kısmını da otobüslere bindirerek yoldan uzaklaştırdı.

Aynı dakikalarda bu kez Galatasaraylı bir grup taraftar da Galatasaray Lisesi önünde toplanmaya başladı. Bunun üzerine polis, buraya da müdahale etti. Yaklaşık 100 kişiden oluşan Galatasaray taraftar grubu da bir araya gelemeden polisin müdahalesiyle karşılaştı. Polis, toplanmadan dağıttığı kitleyi uzun süre kovaladı.

(soL - Haber Merkezi)