Şükür'ün golü ofsayt!

Hakan Şükür'ün ciddi bir para karşılığında futbol yorumculuğuna geri dönmesi tepkilere neden oldu. Süper Lig maçlarını yayınlayan Lig TV'de yorumculuk yapacak olan Şükür'e ciddi bir maaş verileceği iddia ediliyor.

12 Haziran seçimlerinde AKP'den milletvekili seçilmesi üzerine, TRT'de yılda 750 bin TL karşılığında yaptığı yorumculuğu bırakan Hakan Şükür'ün, Lig TV'de 'konu yorumcu' olarak çalışmaya başlaması tepkilere neden oldu. Süper Lig maçlarının yayın hakkını elinde bulunduran Lig TV'nin AKP'li Şükür'ü işe alması "Lig TV mi teklif etti, yoksa Şükür mi istedi" sorularına neden olurken, Şükür'ün Meclis'te aylardır boş boş oturduğuna dikkat çekildi. TKP de bugünkü TKP'nin Sesi'nde Şükür'ün yorumculuğa dönmesine değindi.

Dün akşam Lig TV'de Maraton programına 'konuk yorumcu' olarak katılan Şükür'ün maaşının ayda 150 bin TL olacağı iddia ediliyor. Şükür, dün akşam ilk programında "Sayın Başbakan ile görüştüm, kendisine durumu anlattım. O da bana 'Sen futboldan gelme birisin, seni engelleyemem, hayırlı olsun' dedi" açıklamasını yaptı. Şükür, milletvekili seçilmesinden bu yana hemen her konuda da "ben bilmem, abilerim bilir" tutumunu takınıyordu.

Konu birçok köşe yazarı tarafından da dile getirildi:

Yalçın Doğan - Hürriyet

Acaba milletvekili olarak bu yorumculuk ne kadar mümkün, ne kadar doğru? Olsun, arkasında Fethullah, önünde Erdoğan, kim tutar seni Hakan, yürü ya Hakan.

Mehmet Tezkan - Milliyet

Hakan Şükür futbol yorumculuğunu daha önemli görerek milletvekilliğini önemsizleştirdi, ucuzlaştırdı. Madem bu kadar meraklıydı, Meclis’te ne işi vardı.

Melih Aşık - Milliyet

Bilindiği gibi Hakan, milletvekili seçilmeden önce yıllık 750 bin lira karşılığında TRT'de spor yorumculuğu yapıyordu. Milletvekili seçilince eleştiriler üzerine bu işi bırakmak zorunda kalmıştı. Şimdi ne değişti? Başka yorumcu mu kalmadı? Gibi sorular soruluyordu dün... Yaygın kanı teklifin Lig TV'den değil bizzat Hakan Şükür’den geldiği yolunda... Bu durumda Lig TV'nin teklifi kabul etmemek gibi bir şansı yok... Şaban’ın arkası güçlü mü güçlü...

Mustafa Mutlu - Vatan

Hani "Gülen Cemaati'ne dokunan yanar" diyoruz ya... Tersi de geçerli: Saygıda kusur etmeyen de doya doya yaşar! Bunun canlı örneği de Hakan Şükür’dür!

TKP: Meclis'te boş boş oturuyordu, şimdi boş boş konuşacak
Türkiye Komünist Partisi de bugün TKP'nin Sesi'nde Şükür'ün yorumculuğa geri dönmesini konu etti. "Meclis'te boş duruyordu, şimdi boş boş konuşacak" başlıklı yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Hakan Şükür, AKP'den aday olduğu genel seçimlerden önce TV spor yorumculuğunu bırakmıştı. Şimdi, milletvekili olduktan sonra, Başbakan’ın izniyle yine ekranlara döndü. Eskiden yeşil sahalara dönülürdü. Belli ki, paranın yeşili sahanın yeşilinden daha cazip geldi. Meclis kürsüsünden halkın sorunlarını dile getiremeyen birini, “spor yorumlarıyla” halkın karşısına çıkarmak tam da AKP'ye yakışır bir tercihtir. AKP'nin milletvekilleri konu mankeni gibi Meclis'te oturmaya devam edip, oylamalarda hep birlikte el kaldırırken, bu işten sıkılan Hakan Şükür televizyonda anlamsız laflar edecek, karşılığında çuvalla para alacaktır."

(soL - Haber Merkezi)