Statta doktor olsaydı ölmeyecekti...

Alt liglerde yaşanan ihmal, önceki gün oynanan Günyamaçspor-Selimpaşaspor maçında ölüm getirdi. Kağıthane Nurtepe Stadı'nda oynanan maçta kalp krizi geçiren konuk ekibin yöneticisi Turgut Şen hayatını kaybetti. Alanda sağlık ekibi bulunsaydı; bu kayıp yaşanmayacaktı.

İstanbul Süper Amatör Ligi 7. Grup’ta Günyamaçspor’un Selimpaşaspor’u önceki gün Kağıthane Nurtepe Stadı’nda ağırladığı maçta büyük bir ihmal sonunda ölüm yaşandı. Hürriyet'te yer alan habere göre konuk ekibin yöneticisi Turgut Şen, kalp krizi geçirmesinin ardından hayatını kaybetti ve maç tatil edildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre saha içinde fotoğraf çektikten sonra dışarıya çıkan Taş, karşılaşmanın 25’inci dakikasında, “Göğsüm ağrıyor” dedikten sonra yere yığıldı. Olay üzerine statta doktor ve sağlık personeli arandı ancak bulunamadı. 

Stada çağırılan ambulans 35 dakika sonra olay yerine geldi fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen Turgut Şen kurtarılamadı. Emekli öğretmen olan Şen, kendisine geç müdahale edilmesi sebebiyle hayata döndürülemedi.

BU OLAY NE İLK NE DE SON...
Geçtiğimiz Ocak ayında Sinop’ta Ayancık Belediyespor ile Türkeli Belediyespor arasında oynanan amatör küme karşılaşmasında göğsüne aldığı diz darbesi sonrasında tekrar ayağa kalkamayan Emrah Kandemir, hayatını kaybetmişti. Mücadelenin oynandığı statta ambulans bulunmaması sebebiyle erken müdahale edilemeyen Kandemir, büyük ihmal sonucunda yaşamdan kopmuştu. Bu üzücü olayın ardından Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Süper Amatör Ligi maçlarına ambulans tahsis edilmesi konusunda bir atılım yapılmamıştı.

Geçtiğimiz yıl Foça 11 Eylül Stadı’nda Foça Belediyespor ile Karşıyaka Gençlerbirliği takımları arasında oynanan İzmir Süper Amatör Lig A Grubu maçında da bir sağlık skandalı yaşanmıştı (üstte). Karşılaşmanın ikinci yarısında rakibiyle girdiği ikili mücadelede düşerek başını zemine çarpan Karşıyaka Gençlerbirliği oyuncusu Berkay Bulut, yerde hareketsiz kalınca büyük panik yaşanmıştı. Çarpma esnasında dili soluk borusunu tıkadığı için nefes alamayan 20 yaşındaki futbolcuya, statta görevli doktor, sağlık görevlisi ve ambulans olmadığı için ilk müdahaleyi iki takımın masörü yapmıştı. Olay sırasında yöneticilerin telefonla çağırdığı acil yardım ekibinin kısa sürede stada gelmesiyle facianın eşiğinden dönülmüştü.