Spor emekçileri ve sporseverler de 1 Mayıs'ta alanlarda olacak!

Spor emekçileri ve sporseverler de 1 Mayıs'ta alanlarda olacak. Devrimci Spor Emekçileri Sendikası (Spor Emek-Sen) ve birçok taraftar grubu 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını duyurdu.

Birçok taraftar grubu ve Spor Emek-Sen sporseverleri ve spor emekçilerini 1 Mayıs'ta alanlarda olmaya, sporun endüstrileşmesine, ırkçılık ve şiddete karşı sesini yükseltmeye çağırdı.

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası 1 Mayıs'a çağrı açıklamasında "Spor İş Yasası’nın çıkarılması için, Sporda Şiddet Yasası’na hayır demek için, spor emekçileri ve sporseverlere uygulanan baskılara karşı durmak için, piyasalaşmanın spor alanına taşıdığı tüm uygulamalara karşı sesimizi yükseltmek için 1 Mayıs’ta alanlarda olalım!" ifadesine yer verirken, Tek Yumruk, Sol Açık-FenerbahCHE, Kara Kızıl, Halkın Takımı ve Adanademirspor taraftarları 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını açıkladı.

Spor Emek-Sen'den 1 Mayıs'a çağrı
Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'nın 1 Mayıs'a çağrı açıklaması şöyle:

Sporda da susmuyoruz, seyirci kalmıyoruz!
Boyun eğmiyoruz!

Son yıllarda piyasacı politikalar, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de saldırgan politikalarını sürdürmektedir. Bu politkaların etkileri, karşısında mücadele etmeyi zorunlu kılan bir ortam oluşturmaktadır. Devrimci Spor Emekçileri Sendikası olarak bu gelişmelerin spor dünyasındaki etkilerini kaygıyla takip ediyor ve bunun karşısında mücadele alanımızı genişletmeye çalışıyoruz.

Spor emekçilerinin güvencesiz çalıştırıldığı, taraftarlığın baskı altına alındığı, kardeşliğin ve barışın yerini ırkçılık ve şiddetin aldığı bu günlerde, tüm spor emekçileri ve spora gönül verenlere düşen görev Spor Emek-Sen’in yükseltmeye çalıştığı mücadeleye omuz vermektir.

İşçilerin ve emekçilerin sadece “bayram” kutlamak için değil, taleplerini dile getirmek, mücadeleyi yükseltmek ve bu gidişe dur demek için dolduracağı 1 Mayıs alanlarında biz de yerimizi alacağız.

Tüm spor emekçilerine ve sporseverlere çağrımız, 1 Mayıs’ta alanlarda yer almalarıdır.

Spor İş Yasası’nın çıkarılması için, Sporda Şiddet Yasası’na hayır demek için, spor emekçileri ve sporseverlere uygulanan baskılara karşı durmak için, piyasalaşmanın spor alanına taşıdığı tüm uygulamalara karşı sesimizi yükseltmek için 1 Mayıs’ta alanlarda olalım!"

Taraftar grupları da emekçilerin yanında!
Her sene olduğu gibi bu senede endüstriyel futbol karşıtı taraftar grupları 1 Mayıs'ta alanlara çıkıyor. 1 Mayıs'ta alanlarda olacak taraftar gruplarının çağrıları şöyle

Adana Demirspor taraftarları: ''Padişaha bir çift sözümüz var!''
Adana Demirsporlu taraftarlar, Adana'da saat 12.30'da Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu önünde başlayacak yürüyüşe katılmak üzere saat 10.30'da Atatürk Parkı'nda buluşacak. Adana Demirsporlu taraftarların 1 Mayıs'ta padişaha bir çift sözü olacak ''Ampulün ışığı şimşek çakana kadardır!''

Bilindiği üzere Adana Demirsporlu taraftarlar geçen sene de 1 Mayıs'a, ''Boyun Eğme Adana Demir'' pankartıyla katılmıştı.

Tekyumruk: ''re re re ra ra ra emeğin olsun tüm dünya''
Tekyumruk Galatasaray taraftar grubu 1 Mayıs'a ''re re re ra ra ra emeğin olsun tüm dünya'' sloganıyla katılacak. Tekyumruk açıklamasında, ''İstanbul, Ankara ve İzmir'de bayraklarımız, pankartlarımız, meşalelerimiz ile endüstriyel futbol düzenine karşı, Emeğin Dayanışma ve Mücadele Günü 1 Mayıs'ta yine alanlardayız.'' dedi. Tekyumruk üyeleri İstanbul'da saat 09:00'da Cevahir önünde, Ankara'da saat 12.00'de Gar önünde ve İzmir'de saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda buluşacak.

Sol Açık-FenerbahCHE: ''Emeği savun, iktidar baskısına hayır de''
Fenerbahçe'nin taraftar gruplarından Sol Açık-FenerbahCHE 1 Mayıs çağrısı yaptı. Grup yaptığı açıklamada, ''Emeğini, Alınterini, Özgürlüğünü Savunmak Yasaklara, Şiddete ve İktidar Baskısına Hayır Demek için Haydi 1 Mayıs'a'' dedi. Sol Açık-FenerbahCHE üyeleri İstanbul'da saat 09.00'da Şişli Cevahir Avm önünde buluşacak.

Halkın Takımı: ''1 Mayıs'ta alanlara, bu davet bizim''
Beşiktaş'ın taraftar gruplarından Halkın Takımı'nın üyeleri, İstanbul'da saat 09:00'da Şişli Cami'nin karşısındaki Migros'un önünde, İzmir'de saat 09:00'da Konak Pier (Rıhtım) önünde, Adana'da saat 10.30'da Atatürk Parkı'nda ve Antalya'da saat 12:00'de Kent Pastahanesi karşısında toplanacak. Halkın Takımı'nın 1 Mayıs açıklaması şöyle

''Merhaba insanlık, yine biz…
Beşiktaş taraftarı…
Biz her bahar bir başka oluruz bilirsiniz
Nisan’dan başlar kulaklarımızda çalmaya geniş alanların türküsü.
Ateşleniriz baharla birlikte emeğin çağrısından.
Say ki avare göçmen kuşlarızdır yaban ellerinde Dünya’nın
Ve say ki 1 Mayıs sabahı geri çağırır bizi memlekete
Der ki
Geliyorum…
Buluşalım yine alanda…
Beni iyi tanıyorsun ama yine de
Yakamda bir kızıl karanfille
Seni bekliyor olacağım…
Heyecandan erken inmişiz alana bırakmadı polis
Meğer maç oynanıyormuş dalıverdi bir ikimiz.
Şimdi daha sakiniz ve de daha heyecanlı
Şimdi pankartlarımız, bilenmiş seslerimiz ve biz…
1 Mayıs sabahı memleketin
tüm 1 Mayıs alanlarındayız hepimiz…
Bu davet bizim…''

Kara Kızıl: ''1 Mayıs'ta alanlara''
Gençlerbirliği taraftar grubu Kara Kızıl, 1 Mayıs’ta Ankara’da Sıhhiye Meydanı’nda gerçekleştirilecek yürüyüşe katılmak üzere saat 11.30’da Ankara Gar önünde buluşacak.

Taraftar Hakları Derneği Girişimi: ''Suskun ve makul taraftar olmayacağız''
İzmir'de bir grup Altay, Göztepe, Karşıyaka ve Bucaspor taraftarlarının bir araya gelerek oluşturduğu Taraftar Hakları Derneği girişimi 1 Mayıs'ta yerini alacak. Girişim yaptığı açıklamada, ''Taraftarların haklarını savunmak, taraftar dayanışmasını sağlamak, taraftarların ortak talep ve tepkilerini daha güçlü haykırmak, eşitlik, özgürlük, demokrasi ve kardeşlik için saat 11.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda buluşuyoruz.'' dedi.

(soL - Spor)