Spor Emek-Sen'in çağrısına destek büyüyor!

AKP'nin direktifi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü TT Arena'da Başbakan Erdoğan'ı protesto edenleri aramaya başladı. Sporseverler ise Spor Emek-Sen'in çağrısı ile Cumartesi günü saat 14:00'da AKP'yi ıslıkla protesto etmeye hazırlanıyor.

15 Ocak Cumartesi günü TT Arena Stadyumu'nda on binlerce Galatasaray taraftarının TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar tarafından aşağılanması ve ardından Başbakan Erdoğan ve diğer AKP'lilere dönük büyük protestonun yankıları sürüyor. AKP, İstanbul Emniyet Müdürlüğü eliyle kendisini ıslıkla ve yuhalayarak protesto edenleri cezalandırmak için harekete geçerken, sporseverler de kaynatılan cadı kazanına karşı harekete geçti.

Günlerdir birçok farklı takımın taraftar gruplarından AKP'ye dönük tepki ve Galatasaray taraftarlarına destek açıklamaları gelirken son olarak Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası (Spor Emek-Sen) bir çağrı yaparak 22 Ocak Cumartesi günü saat 14:00'da Taksim İstiklal Caddesi'ne AKP'yi ıslıklamaya çağırdı.

Erdoğan ve partisi protestoyu hazmedemedi!
Cumartesi günü stadyumda TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın yaptığı konuşmanın benzerini açılışın ertesi günü Başbakan Erdoğan da yapmış ve stadyumun parasını kendi cebinden vermiş gibi Galatasaray Kulübü sözleşmeyi imzalamamakla tehdit etmişti. Galatasaray Kulübü Adnan Polat ise, bu tehdit karşısında on binlerce taraftara sırtını dönerek İstanbul Emniyeti ile birlikte kamera kayıtlarını tek tek inceleyerek protestocuları tespit edeceklerini açıklamıştı.

Dün ise Şişli Cumhuriyet Savcılığı'ndan gelen yazı ile birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün başta Tekyumruk grubuna üye Galatasaray taraftarları olmak üzere tüm protestocuları aramaya başladığı haberi basına yansıdı. Galatasaray kongre üyeleri dahil on binlerce kişinin aranması çılgınlığına girişileceği ilan edilmiş oldu.

AKP'ye tepki farklı renkleri birleştirdi!
AKP, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Galatasaray Kulübü bunları yaparken protestonun sahipleri ise geri adım atmadı. Tehditlerin hedefi olan Tekyumruk taraftar grubu başta olmak üzere Galatasaray taraftarlarının büyük çoğunluğunun AKP tarafından aşağılanmaya tepki gösterdiği görüldü.

Hafta boyunca ise FenerbahCHE, Başiktaş Halkın Takımı, Gençlerbirliği Kara Kızıl gibi taraftar gruplarından Galatasaray taraftarlarına destek açıklamaları geldi. Tüm açıklamalarda AKP'nin sporu kendine rant alanı olarak görmesi eleştirilirken, taraftarların da bu ülkede yaşadığı ve milyonlarca insan gibi hükümetin politikalarına dönük tepkili olduğu vurgulandı.

Spor Emek-Sen'den tüm sporseverlere çağrı
Dün Spor Emek-Sen yaptığı yazılı açıklamada "22 Ocak Cumartesi günü saat 14:00’te İstiklal Caddesi’nde toplanarak, Galatasaray taraftarlarına desteğimizi sunacağız. Başbakan’a hak ettiği ilgiyi ıslıklarımızla göstereceğiz. Zorba yöneticilerin bize tanımadıkları protesto hakkımızı sonuna kadar kullanacağız" ifadeleri ile tüm sporseverlere çağrı yaptı.

Spor Emek-Sen ayrıca farklı takımların taraftar gruplarını da beraber hareket etmeye çağırdı. Bu doğrultuda tüm taraftar gruplarına bugün saat 19:00'da Kadıköy'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde toplantı çağrısı yapıldı.

Birçok taraftar grubunun Spor Emek-Sen'in çağrısına destek verdiği ve bundan sonra neler yapılabileceğinin konuşulacağı Spor Emek-Sen tarafından açıklandı.

DİSK'ten Spor Emek-Sen'in çağrısına destek
Dün DİSK Genel Merkezi'ni ziyaret eden Spor Emek-Sen temsilcileri çağrılarını iletti. DİSK yönetiminin çağrıya tam destek verdiği ve Cumartesi günü yapılacak ıslıklı protesto yürüyüşüne katılacağı belirtildi.

TKP'den Spor Emek-Sen'in çağrısına destek
Türkiye Komünist Partisi tarafından yapılan açıklamada ise "Galatasaray taraftarına edilen hakaretler ve başlatılan cadı avı karşısında 22 Ocak Cumartesi günü saat 14:00’te İstiklal Caddesi’nde AKP’yi ıslıklıyacağız. Tüm halkımızı Metin Kurt’un başkanlığını yaptığı Spor Emek-Sen’in bu eylem çağrısına uymaya çağırıyoruz" denildi.

(soL - Haber Merkezi)