Spor Emek-Sen'den Soma açıklaması

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası Soma'da yaşanan maden faciasına ilişkin basın açıklaması yayınlayarak, spor emekçilerini yaşanan işçi katliamını protesto etmeye çağırdı.

(soL-Haber Merkezi)Devrimci Spor Emekçileri Sendikası (Spor Emek-Sen) Soma'da şuana kadar 245 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasına ilişkin açıklama yayınladı.

Maden işçilerinin organize ve örgütlü bir şekilde katledildiğini ifade eden Spor Emek-Sen, spor emekçilerini yaşanan işçi katliamını protesto etmeye çağırdı.

Spor Emek-Sen tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türkiye de çalışma koşullarının en ağır bedellerini ödeyen maden işçileri yine organize ve örgütlü bir şekilde katledilmişlerdir.

Paranın satın alamadığı onurlarıyla girdikleri maden ocakları, İktidar tarafından sermayeye para basan işçi mezarlığı haline getirilmiştir.

Soma’da yapılan katliam bir kez daha göstermiştir ki sermaye iktidarı kana doymamakta, kamu işletmelerini hızla özelleştirmeye ve taşeronlaştırmaya devam etmektedir. Soma Maden Ocakları’nda dün yaşanan katliamın, iktidar ve sermaye organizasyonuyla işlendiğini hiç şüphesiz biliyoruz.

Soma’da ki katliam organize ve örgütlüdür. Bu organizasyon devam ettikçe işçi kıyımları da devam edecektir.

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası olarak bütün spor emekçilerini çalışma alanlarında Soma’da yapılan bu katliamı protesto etmeye , bütün sektörlerdeki emekçileri de örgütlenmeye ve sadece emekçilere yazılan kahrolası bu “kara yazıyı” kendi ellerimizle değiştirmeye çağırıyoruz."