Spor Emek-Sen'den açıklama: Kınanızı da alın gidin!

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası (Spor Emek-Sen) Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'in olimpiyatların Tokyo'ya verilmesinin ardından sarf ettiği sözlere dair bir açıklama yayınladı.

(soL - Haber Merkezi) Devrimci Spor Emekçileri Sendikası (Spor Emek-Sen) Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'in olimpiyatların Tokyo'ya verilmesinin ardından sarf ettiği sözlere dair bir açıklama yayınladı.

Açıklamada "Ne sizler ne de zihniyetiniz sporu ve sporcuyu anlayabilecek durumda değildir. Bunu bilin ve kınanızı da alıp gidin" denildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

10.09.2013

Basın ve Kamuoyuna

Kınanızı da alın gidin!

Olimpiyatlara ilişkin çok şey yazılıp çiziliyor günlerdir. AKP siyasetin her alanında yaptığı gibi bu meselede de hemen toplumu ikiye böldü olimpiyatı sahiplenenler vatansever, alamadığımıza sevinenler ise vatan haini. Bu ülkenin spor bakanı bir de bu vatan hainlerine kına hakkında bilgi verdi. Ne kadar güzel bir üslup!

Olimpiyat tarihsel anlamı itibari ile barışçıl, sporun popüler olmayan dallarına da önem vermesi açısından değerli bir organizasyondur. He ne kadar bu barışçıl tarafı artık yerini milyar dolarlık sponsorların kendi arasındaki savaşa bırakmış olsa da, bu kirliliği de temizlemek yine biz spor emekçilerinin görevidir.

Her şeyi çok iyi bilen sizler, şunu da çok iyi bilmelisiniz ki derdimiz olimpiyat ile değil, derdimiz sizin zihniyetinizledir. Bu yüzden soruyoruz…

- Mevcut yeşil alanları, parkları, spor salonlarını yıkıp AVM yapma konusunda hevesli AKP zihniyeti mi olimpiyat düzenleyecek bu ülkede?

- İstanbul’un olimpik standartlardaki spor salonu olan Bağlarbaşı spor salonunu boşaltanlar mı olimpiyat düzenleyecek bu ülkede?

- Bu ülkenin bayrağını, ırkçı, halkına hakaret eden, küfreden sporcu bozuntusuna taşıttıranlar mı olimpiyat düzenleyecek bu ülkede?

- Doping konusunda önce ‘sıfır tolerans’ sonra da ‘Doping meselesinin bu kadar önemli olduğuna inanamıyorum. Doping Türkiye'nin değil dünyanın da sorunu’ diyen bir spor bakanı mı Olimpiyat düzenleyecek bu ülkede?

- Kadınların eşit haklara sahip olması için zerre mücadele etmeyen, kadını ikinci sınıf vatandaş gören, toplumsal düzlemde her alanda kadın ve erkeği fiziksel olarak ayırmaya çalışan bir zihniyet mi olimpiyat düzenleyecek bu ülkede?

- Olimpiyata sporu geliştirici, dönüştürücü bir organizasyon olarak değil, ‘olimpiyat gelirse TOKİ sayesinde ne inşaatlar yaparım’ diyenler mi olimpiyat düzenleyecek bu ülkede?

- İstanbul’un tarihinden dem vurup, olimpiyat için en önemli tarihi eserlerini yıkıp yerine stat yapacağız diyenler mi olimpiyat düzenleyecek bu ülkede?

- Olimpiyat barıştır, çevremizin barışa ihtiyacı var deyip de çevresinde bulunan her bir ülke ile kavgalı olan, masum Suriye halkının üzerine bomba yağdırmak için ABD nin peşinden gidenler, ellerinde hala gezi olaylarının kanı kurumamışken daha dün Ahmet Atakan’ı öldürenler mi olimpiyat düzenleyecek bu ülkede?

Bu ülke elbet güneşli güzel günlerde barışın, demokrasinin, özgürlüğün dolaştığı sokaklarda olimpiyatlara hoş geldin diyecektir.

Ne sizler ne de zihniyetiniz sporu ve sporcuyu anlayabilecek durumda değildir. Bunu bilin ve kınanızı da alıp gidin.

Saygılarımızla