Spor Emek-Sen ve taraf gruplarından ‘spor baronlarına ültimatom’

Yarın yapılacak olan Futbol Federasyonu Genel Kurulu öncesi, Spor Emek Sen ve taraftar grupları bir açıklama yayınladı. AKP’nin sporda 12 Eylül cuntasının devamcısı olarak rol aldığının belirtildiği açıklamada, 26 Ocak’ta yapılacak Genel Kurul’da 58. maddenin değiştirilmemesi gerektiği vurgulandı.

Spor Emek Sendikası ve 14 taraftar grubunun yaptığı ortak açıklamada, 26 Ocak’ta yapılacak Genel Kurul’da 58. maddenin değiştirilmemesi gerektiği belirtildi. “12 Eylül gericiliğinin yarattığı AKP, spor siyasetini de cuntadan aynen devralmıştır” denilen açıklamada, “Sporda Şiddet Yasası" adı verilen yasanın, aslında AKP ve yandaşlarının kendini koruma ve kollama yasası olduğu ve bu yasanın, spor batakhanesini kurutma çabası değil yayılan pis kokuları parfümleme çabası olduğu dile getirildi.

"Ne sağcıyız ne solcu söylemi sporu soldan uzaklaştırmak istiyor"
Spor Emek Sendikası ve Altay YSKA, Beleştepe, Boranlar, Buca İstasyon, DEV Nurtepeliler, Forza Livorno, Kara Kızıllar, Karadolapspor Asi Taraftar Grubu, Sol Açık FenerbahCHE, Tekyumruk, Tatangalar, Ya Basta ve Viva Göztepe taraftar gruplarının 26 Ocak Genel Kurulu öncesi yayınladıkları açıklamada, siyasetin sporun baba evi olduğu ve "Ne sağcıyız, ne solcu, futbolcuyuz futbolcu" söyleminin solu spordan uzaklaştırmak amaçlı olduğu ifade edildi.

"Diktatörler futbolu kullandı"
Salazar'ın, Franco'nun, Hitler'in ve Mussolini'nin futbolu kullanarak iktidarlarını uzattıklarının belirtildiği açıklamada, Türkiye'de de sporun batakhane durumuna gelmesinde Kenan Evren'in payı olduğuna dikkat çekildi.

"AKP, 12 Eylül'ü sporda da devraldı"
12 Eylül gericiliğinin yarattığı AKP'nin, spor siyasetini de cuntadan aynen devraldığına vurgu yapılan açıklamada, "Eğitimin gericileştirilmesinde ilk basamak olarak İmam Hatip'lerin oynadığı rolü, bugün spor alanında AKP Belediyeleri'nin spor kulüpleri üstlenmektedir. İktidarın spor alanında açıkça gerçekleştirdiği ve bir siyasi şova dönüşen bu müdahaleler, geçtiğimiz dönemde sporseverlerin tepkilerine sebep olmuştur." denildi.

"Sporda Şiddet Yasası pis kokuları parfümleme çabasıdır"
AKP'nin sıklaşan tepkileri ve ıslıkları baskılamak adına, "Sporda Şiddet Yasası" adı verilen yasayı çıkardığının belirtildiği açıklama şöyle devam etti: "AKP ve yandaşlarının çıkardığı yasa kendini koruma ve kollama yasasıdır. Bu yasa, spor batakhanesini kurutma çabası değil yayılan pis kokuları parfümleme çabasıdır. Sporun bir kamu hizmeti haline dönüşmesi için hızlıca gündeme alınması gereken, AKP'nin "Sporda Şiddet Yasası" değil, 'Spor İş Yasası'dır."

Genel Kurul için beklentilerini de açıklayan Spor Emek Sen ve taraftar grupları, "Federasyon topu taca atmamalı, sorumluluğu üstlenerek 58. maddenin gereklerini değiştirmeden, eksiksiz olarak ve derhal uygulamalıdır."

(soL - Spor)