Spor Emek-Sen: Çarşı grubunun yanındayız

Gezi Direnişi'ne ilk günden bu yana destek veren Devrimci Spor Emekçileri Sendikası bir basın açıklaması yaparak gözaltındaki Çarşı üyelerine destek verdi.

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası Gezi Parkı süreci için "spor üzerinden kirli oyunlar planlayanlar için de bir tokat oldu" derken, Çarşı grubuna da destek verdi.

Açıklama şöyle:

Gezi Parkı ile başlayan ve halkın katılımı ile ülke çapında AKP'ye karşı bir halk hareketine dönüşen direnişi selamlıyoruz.

Bu süreç boyunca Devrimci Spor Emekçileri Sendikası hem üyesi hem de dostları ile direnişte yer almış, zalime, zulme, haksızlığa, adaletsizliğe ve polis şiddetine karşı halkının yanında saf tutmuştur ve tutmaya da devam etmektedir.

Ne gariptir ki, yıllardır ötekileştirdikleri yeri geldiğinde piyon olarak kullanmaya çalıştıkları, küçümsedikleri, bir avuç dedikleri taraftar gurupları bu süreçte en belirgin öznelerden birisi olmuştur. Yıllardır yan yana gelmeyen, bir birine düşmanmış gibi lanse edilen taraftarlar renklerine bakmadan yan yana gelmiş, bundan türlü rant elde etmeye çalışan sermayenin oyununu bozmuştur.

‘Spor ile siyaseti ayrıştırırsanız asıl o zaman kirletirsiniz bu alanı’ demiştik. Halkına yabancı, ülke siyasetine uzak ve haksızlıklara tepki göstermeyen bir alan kirlenmeye mahkûm olur demiştik. Bu yüzden sporcu da spor emekçisi de sporsever de ülke gerçeklerine karşı kulağını tıkamamalı, sesi ve sözü olmalı demiştik. Bu süreç spor üzerinden kirli oyunlar planlayanlar için de bir tokat oldu.

Bu tokat çok ağır geldiği içindir ki, ülkenin ve direnişin onurlu sembollerinden birisi olan çArşı gurubu üyeleri gözaltına alındı. Tek suçu halkının yanında haksızlıklara karşı durmak olan taraftarlara karşı açık bir şekilde suç işlenmektedir.

Ne sporu ne bu ülkeyi ne de bu ülkenin onurlu taraftarlarını padişah bozuntularına bırakmayız.

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası olarak çArşı gurubunun yanında olduğumuzu ve sürecin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildirmek isteriz.

(soL - Haber Merkezi)