Spor Emek-Sen Berkin için boykota çağırıyor

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası, sabah saatlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan için spor müsabakalarını boykot çağrısı yaptı.

(soL - Haber Merkezi) Devrimci Spor Emekçileri Sendikası (Spor Emek-Sen), Berkin Elvan'ın bu sabah hayatını kaybetmesinin ardından bir açıklama yayınlayarak tüm spor emekçilerini ve sporseverleri, spor müsabakalarını boykot etmeye çağırdı.

Spor Emek-Sen'in açıklaması şöyle:

Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil!

Başbakan'ın "Talimatı ben verdim" dediği gün, İstanbul Okmeydanı'nda AKP iktidarının kolluk kuvvetleri tarafından kafasından gaz kapsülü ile vurulan, 269 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Berkin kardeşimiz bu sabah saatlerinde aramızdan ayrıldı.Bu cinayetle beraber, Haziran Direnişinde halkı yenemeyeceğini anlayan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin icraatlarına çocuk katilliği de eklenmiş oldu.

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası olarak halkın evladı Berkin Elvan'ı asla unutmayacağımızı, çocukların ölmeyeceği, sokaklarda güle oynaya koşacağı bir ülkeyi kurana kadar mücadele edeceğimizi bildiriyoruz.

Talimatı Berkin'den aldığımızı belirterek, tüm spor emekçilerini, sporseverleri, taraftarları spor müsabakalarını boykot etmeye çağırıyoruz.

Başta ailesinin ve yakınlarının olmak üzere tüm halkımızın başı sağ olsun.