Soygun hikayesini uyduran ABD'li yüzücüler adına özür dilendi

ABD Olimpiyat Komitesi (USOC), 2016 Rio Olimpiyatları sırasında soyulduğu konusunda yalan söyleyen, olimpiyat ve dünya şampiyonu Ryan Lochte'nin de aralarında bulunduğu 4 ABD'li yüzücü adına özür diledi. Komite, sporcuların yaptığı davranışı da ''yüz kızartıcı'' olarak nitelendirdi.

ABD Olimpiyat Komitesi'nde (USOC) yapılan yazılı açıklamada, 2016 Olimpiyatları'nın ev sahibi Brezilya'nın Rio de Janeiro kenti ve halkından özür dilenerek, "Sporcularımızın sergilediği bu yüz kızartıcı ve kabul edilemez davranış, USOC'un değerlerini temsil etmiyor" ifadesi kullanıldı.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre komite, polisin suçlamalarını doğrulayarak yüzücülerden birinin durdukları benzin istasyonundaki tuvalete zarar verdiğini ve diğerlerinin de istasyonun çalışanlarıyla tartıştığını, daha sonra güvenlik görevlilerinin silahlarını sadece göstermek suretiyle sporcuların zararı tazmin etmelerini sağladığını belirtti.

​Brezilya polisi, olimpiyatlarda 6, dünya şampiyonalarında 18 altın madalyası bulunan ABD'li yüzücü Ryan Lochte ile takım arkadaşları Jimmy Feigen, Jack Conger ve Gunnar Bentz'in, 14 Ağustos'ta Rio'da soyuldukları iddiası hakkında başlatılan soruşturma sonucunda, iddiaların uydurma bir hikayeden ibaret olduğu açıklamıştı.