Şikeyi ilk o iddia etmiş ve suçlanmıştı

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de şike iddiasını ilk dile getiren isim olan Kardemir Karabükspor kalecisi Bülent Ataman için Fenerbahçe yönetimi suç duyurusunda bulunmuştu. Tam tersine Ataman değil, teşvik almakla dolaylı olarak itham ettiği Emenike ve Fenerbahçe yöneticileri şu anda gözaltında.

Sporda şike, teşvik primi ve organize suç örgütü soruşturması kapsamında içinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile bir dizi yönetici ve futbolcu gözaltına alınırken, Fenerbahçe’nin bu sene transfer ettiği ve “şike” söylentisini de beraberinde getiren yıldız ismi Nijeryalı Emanuel Emenike de yöneticilerle birlikte kendini emniyette buldu.

Emenike’nin transferi, öncesinde ve sonrasında şike iddialarının dillendirilmesine yol açtı. Çünkü ligde yüksek performansı ile öne çıkan Nijeryalı futbolcu, doktor raporunda sağlam çıkmasına rağmen, Fenerbahçe maçında sakatlığını öne sürerek oynamadığı için tartışılmıştı. Maç sonrasında Karabükspor’un kalecisi Bülent Ataman maçla ilgili Kanaltürk’teki bir spor programında şu açıklamayı yapmıştı:

"Deplasmanda iyi oynuyorlar ama saha dışında da formdalar. Fenerbahçe bizim takımı karıştırdı. Sadece Fenerbahçe değil, teşvik primi filan... Sahaya çıkmayandan bahsetmiyorum. O kendini bilir. Sahaya çıkanlar şerefli bir şekilde topunu oynadı. Onları tebrik ediyorum"…

Konuştu kadro dışı kaldı
Ataman açıkça olmasa da Emenike’nin maçta oynamama isteğini dolaylı olarak teşviğe bağlamıştı. Ataman Emenike’yi suçlayıp suçlamadığı şeklindeki sorular üzerine “Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz bu maçta oynamasını bekliyorduk. Hiç idmana çıkmamıştı ama sahaya çıkar diye düşünmüştük. Emenike sezon sonu gidecek, zaten belli. Nereye bilmiyorum ama sanırım Fenerbahçe ile anlaştı” diyerek kamuoyunu olası bir teşvik primi ve şike konusunda uyarmıştı.

Ataman’ın açıklamaları üzerine Karabükspor futbolcuyu kadro dışı bıraktı. Fenerbahçe Spor Kulübü de Ataman hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Fenerbahçe yönetimi, şu anda belki de yöneticilerinin yargılanacağı “6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'na aykırılık teşkil etmesi” çerçevesinde oyuncu hakkında suç duyurunda bulunmuş, Ataman’ın Fenerbahçe hakkında haksız ithamlarda bulunduğu öne sürülmüştü.

Emrah Kartal (soL)