Şike yapana 12 değil 3 yıl hapis cezası verilecek

TBMM, Nisan ayında çıkan Sporda Şiddet Yasası’nın 1. maddesini sadece 7 ay sonra değiştirerek şike cezasına verilmesi öngörülen 12 yıl hapis cezasını 3 yıla indirdi.

AKP, CHP ve MHP, 7 ay önce çıkarılan Sporda Şiddet Yasası’nda değişiklik yaparak şike cezasına verilecek hapis cezasını 12 yıldan 3 yıla indirdi.

Geçtiğimiz günlerde gündemi oldukça meşgul eden ve bir spor olarak futbolun içine düştüğü kirli çarkın gözler önüne serilmesini sağlayan "Şike" artık eskisi kadar büyük bir suç olmaktan çıktı. Meclisteki tüm partilerin anlaşması sonucu 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesi ile ilgili yasanın ilk maddesi değişti.

Artık ceza 1 yıldan 3 yıla kadar olacak
Kabul edilen maddeye göre, bir spor müsabakasının sonucunu etkilemenin bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin etmek için yapılması durumunda kişiye 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası yerine, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bu suçun federasyon, spor kulübü yöneticileri veya sporcuları tarafından işlenmesi durumunda ise ceza yarı oranında arttırılabilecek. Bu suçlardan ceza alan kişiler spor kulüplerinde faaliyet yürütemeyecek.

2. Madde bugün görüşülecek
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, teklifin 2. maddesi üzerinde görüşmeler sürerken çalışma süresinin tamamlanması üzerine, birleşimi bugün saat 14.00’da devam etmek üzere kapattı.

(soL - Haber Merkezi)