Pankartın ardından 
TFF hesapları mı çıkıyor?

Yaklaşık iki hafta önce Beylerbeyi Stadı’na “Adam gibi adam, Recep Tayyip Erdoğan” pankartı asılmıştı. Gelen tepkilere rağmen pankartı dün akşam saatlerine kadar indirmeyen Beylerbeyi Başkanı’nın planlarının farklı olduğu iddia ediliyor.

Cenk Alaçam/soL
Resmi olarak 1911’de kurulan ve İstanbul’un en köklü kulüpleri arasında yer alan Beylerbeyispor, gündeme başarısıyla değil Haziran Direnişi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği destekle geldi.

Beylerbeyispor, Beylerbeyi 75. Yıl Stadı’na 110x4 metre boyunda, üzerinde “Adam gibi adam, Recep Tayyip Erdoğan” yazılı bir pankart astı. Pankart, Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçen bütün İstanbullular tarafından görülebiliyor.

Spor servisi muhabirlerinden Orhan Şahin’e açıklamalarda bulunan stat sorumlusu Lütfü Kılıç, önceki günlerde açıklama yapan Başkan Mustafa Yazıcı ile çelişen ifadeler kullandı. Mustafa Yazıcı, pankartı kendilerinin astığını önceki günlerde kabul ederken Kılıç, “Pankartı kulüp asmadı, bizimle ilgisi yok. Taraftarlarımız asmış, bugün indireceğiz” dedi.

Pankarttaki hesap TFF’ye uyar mı?
Pankartın ardında ise Başbakan’ın hemşehrisi olan Mustafa Yazıcı’nın olduğu kendi ifadesiyle ortaya çıkmıştı. Mustafa Yazıcı, kimseden yardım almadan kendi istekleri ile o pankartı astıklarını belirtmişti.

Mustafa Yazıcı, Haluk Ulusoy döneminde TFF Yönetim Kurulu’nda yer alıyordu. Beylerbeyispor’un kendisine satılmasında da Ulusoy devreye girmişti. Kulübün kendisine satılmasından önce, kulüp Galatasaray’ın elindeydi. Adnan Polat döneminde kulüp iyi yönetilemediği için satılmıştı.

Şimdi ise TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in Galatasaray’ın öncülüğünde oluşan baskıya direnemeyeceği ve TFF Başkanlığı’ndan istifa edeceği konuşuluyor.

Bu istifanın gerçekleşmesi durumunda ise Haluk Ulusoy’un bir kez daha yönetime aday olacağı biliniyor. Türkiye futbol tarihinin en kara dönemi olarak hafızalarda yer alan Haluk Ulusoy federasyonunun bir kez daha hayata geçmesi elbette AKP ve cemaat onayı olmadan münkün olmayacak.

Halihazırda kendisinin Demirören’den daha biatçı olduğunu kanıtlamaya çalışan Haluk Ulusoy’un yanına, eski yönetici arkadaşı Mustafa Yazıcı da eklendi ve işin AKP tarafında da çalışmalar başladı.

Cenk Akyol’un AKP tarafından A Milli Basketbol Takımı kadrosuna alınmadığı bilinirken, TFF için de benzer bir devlet müdahalesinin geleceğini öngörmek zor değil.