Nihat Özdemir 'Fenerbahçe'de 2 milyon cemaat mensubu var'

Kulübün yeni yönetim kurulunda yer almayan eski Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe taraftarını marjinal ilan ettikten sonra şimdi de “Fenerbahçe’de 2 milyon cemaat mensubu var” dedi.

Fenerbahçe’nin yeni yönetim kurulunda yer almayan Nihat Özdemir, cemaat Fenerbahçe’yi ele geçirmek mi istiyor sorusuna, “Fenerbahçe’nin 2-2,5 milyon cemaat mensubu taraftarı var, onlar da başarı için benim kadar dua etmiştir” dedi.

Cemaate destek sürüyor
TRT-1'de katıldığı programda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Özdemir "cemaat Fenerbahçe’yi ele mi geçirmek istiyor" sorusuna, 11 aylık başkanvekilliği döneminde, bir cemaatin Fenerbahçe'yi ele geçirmek gibi bir hareketini görmediğini söyleyerek yanıt verdi.

Medyada bazı yazarların bu olayı serüven haline getirip yazı dizisine dönüştürerek kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini söyleyerek Ruşen Çakır'a da tepki gösteren Nihat Özdemir şöyle konuştu:

"Bu hem maalesef Fenerbahçemize, Türkiyemize, hem cemaatse cemaate, yargı sürecine, içeride bulunan tutuklu arkadaşlarımıza tesir eden hiç yaşanmaması gereken konular olduğuna inanıyorum.

11 ayda cemaat gelecek Fenerbahçe'yi ele geçirecek gibi en ufak hareket, ima görmedik. Başbakanımız da bu konuya uçakta cevap vermiştir. Onun için bu konuları kapatalım. Çünkü benim 20 milyon taraftarım varsa bu 20 milyon taraftarımın 2-2.5 milyonu da cemaat mensubu arkadaşlarımızdır. Onlar da Fenerbahçemizin başarılı olması için benim kadar iyi niyetli olarak onlar da dua etmişlerdir."

Nihat Özdemir cemaati eleştiren taraftarlarını marjinal ilan etmişti
1 Mayıs’ta Sol Açık taraftar grubunun cemaat aleyhine açtığı pankartların ardından Zaman gazetesine konuşan Nihat Özdemir, o dönemde yaptığı açıklamada cemaati eleştiren Fenerbahçe taraftarlarını marjinal ilan ederken, cemaate sıcak mesajlar yollamıştı.

(soL - Haber Merkezi)