NBA oyuncusu Enes Kanter: '1111 kurban kestirdim, Gülen'in yanında olmak isterdim'

Milli Takıma siyasi nedenlerle alınmadığını söylemesinin ardından gündem olan Enes Kanter, bu kez de bayrama ilişkin ilginç açıklamalar yaptı.

Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen NBA oyuncusu Enes Kanter, Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Daha önce Erdoğan'a ve basketbol federasyonuna tepki dolu açıklamlarıyla dikkat çeken Kanter, bayramda Gülen'in yanında olmak istediğini dile getirdi.

Kanter'in açıklamaları şöyle:

- Özellikle bayramda olmak istediğin bir yer var mı? 
- Malumunuz Hocaefendi'yi çok seviyorum. Zaman zaman kendisini ziyaret imkanım da oluyor. Bu bayramda da onunla olabilmek isterdim.
- Bu bayramda kaç kurban kestirdin?
- Söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama, edilen hizmetlerin bu röportajı okuyanların duasına ortak olması için diyeyim: Bu sene tüm bu söylediğim belaların defi için 1111 kadar kurban kestirdim. Bunların hepsini Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne verdim. Allah kabul eder inşallah.

 Rabbim inşallah İslam aleminin içinden geçtiği sert imtihanlarda hepimize doğru yolu gösterir… Bilmediklerimizi bize bildirir, yapamadığımız iyilikleri bizlere yaptırır inşallah… Memleketimize huzur ve barış gelsin istiyorum artık… Yaşanan demokrasi ve insan hakları katliamının durmasını, insanımızın hak ettiği gibi muamele edilmesini istiyorum… Bizlere düşen vazife hakkı tutup hak ettiği yere koyabilmek icin çalışmaktır… Bu yönde çalışan herkesi bir kez daha alkışlıyor, dualarımda, değeri olmasa da, olduklarını bilmelerini istiyorum… Son olarak Mina’da çıkan izdihamda hayatını kaybeden bütün insanlar için taziye dileklerimi iletmek istiyorum. Allah rahmet eylesin.