MP5'li paylaşım yapan AKP Gençlik Kolları üyesi gözaltına alındı

Düzce'de MP5 makineli tabanca ile çektirdiği fotoğrafı, "Vur de vuralım, öl de ölelim. Reis meydanlar boş değil, emrin yeter" notuyla sosyal medya hesabından paylaşan AKP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Aybek gözaltına alındı.

Kentte erkek kuaförü olan AKP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Aybek, CHP'nin Ankara'dan İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü' başlatma kararı almasından sonra MP5 makineli tabanca ile çektirdiği fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında paylaştı.

Aybek'in, fotoğraf ile birlikte, "Vur de vuralım, öl de ölelim. Reis meydanlar boş değil, emrin yeter" notunu yazması tepkilere neden oldu.

Mehmet Aybek'in, MP5 makineli tabanca ile çektirdiği fotoğrafı Facebook hesabında paylaşmasıyla ilgili haberin basında yer alması ardından Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Aybek, soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya teşvik etmek' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Elindeki tabancanın kurusıkı olduğunu ve kentte bir av bayisinde söz konusu fotoğrafı çektirdiği belirtilen Mehmet Aybek'in poliste sorgusu sürüyor.