A Milli Takım'a '500 bin Euro'luk prim' davası

A Milli Takım'ın oyuncularına ve teknik kadrosuna Avrupa Şampiyonası öncesinde kişi başı 500 bin Euro'luk prim verildiği iddiaları yargıya taşındı.

Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan elenen A Milli Futbol Takımı'nda oyuncular ve teknik kadroya şampiyona öncesi ödendiği iddia edilen 500'er bin Euro'luk prim, mahkemelik oldu. Federasyon, mahkemeye gönderdiği resmi yazıda, iddiaları reddederek "Prim ödeneceğine ilişkin karar almadık" dedi. Davada futbolcular ve teknik kadroya ödenen primlerin iadesi isteniyor.

EURO 2016 Şampiyonu Portekizli futbolcular 275 bin Euro prim alırken, A Milli Takım kadrosuna turnuvaya katılım primi olarak 500 bin Euro verildiği haberleri gündemdeydi.

Ankaralı Avukat Sedat Vural'ın suç duyurusu üzerine açılan davada, mahkeme Futbol Federasyonu'na böyle bir ödeme yapılıp yapılmadığını sordu. Türkiye Futbol Federasyonu avukatı Başak Akbaş imzası ile mahkemeye gönderilen resmi yazıda, Federasyon yönetim kurulunca futbolcular ve teknik kadroya 500'er bin Euro verilmesine ilişkin herhangi bir karar alınmadığı bildirildi.

Futbol Federasyonu'nun kamu kurumu statüsünde olduğunun belirtildiği dava dilekçesinde, futbol takımı teknik heyeti ve futbolculara ödenen primlere kamu kaynağı olduğu gerekçesiyle el konulması isteniyor.