Metin Kurt çok sevdiği futbolla anılacak

Türkiye Komünist Partisi Torbalı İlçe Örgütü devrimci spor emekçisi Metin Kurt anısına futbol turnuvası düzenliyor.

Türkiye Komünist Partisi Torbalı İlçe Örgütü, Çizgi Metin lakabıyla Türk futbolunda önemli bir yere sahip olan, bir dönem Galatasaray’ın sol açığı ve Milli Takım'ın en önemli oyuncularından Devrimci Spor Emek-Sen Kurucu Başkanı ve Amatör Sporcular Derneği kurucusu Metin Kurt anısına Torbalı’da futbol turnuvası düzenliyor.

Yarın İpekli Spor Tesisleri’nde başlayacak olan turnuva, 2 gün sürecek ve her yıl Eylül ayında düzenlenerek geleneksel hale getirilecek. Bu yıl 4 takımın katılacağı turnuvaya, Galatasaray Tek Yumruk Taraftar Grubu da bir takımla katılarak destek verecek

‘Metin Kurt’a borcumuz var’
Turnuva hakkında bilgi veren TKP Torbalı İlçe Örgütü temsilcisi Erkan Altuner, Metin Kurt’un futbol tarihinde önemli bir yeri olduğunu, ranta dönüşen futbolda futbol emekçilerinin haklarını aramasına önderlik ettiğini söyledi.

“Yoldaşımız, dostumuz, ağabeyimiz Metin Kurt’u her yıl bu turnuva ile anacağız” diyen Erkan Altuner, “Metin Kurt, boyun eğmemenin bir simgesiydi. Türk futbolunun ranta dönüştürülmesine karşı yıllarca mücadele etti. Kendi deyimiyle, futbolu borsada değil, arsada oynamayı severdi. Bu yüzden onu her yıl düzenleyeceğimiz turnuva ile anacağız ve gelecek nesillere isminin aktarılması için uğraş vereceğiz. Bu turnuvayı düzenlememizdeki asıl amaç, Metin ağabeyimizin, bugüne kadar ortaya koyduğu mücadelesine toplumsal bir borç olarak görüyoruz. Emekten yana olan bütün insanları turnuvamıza davet ediyoruz” dedi.

(soL-İzmir)