Maaşlarını alamayan futbolculardan protesto

Aylardır maaşlarını alamayan Diyarbakırsporlu futbolcular Altayla oynadıkları karşılaşmada bu durumu protesto ettiler.

Bir süredir maddi sıkıntı çeken Diyarbakırsporlu futbolcular, seslerini duyurmak için İzmir Alsancak Stadı’nda Pazar günü oynanan Altay-Diyarbakırspor maçında kendi yarı sahalarının ortasında omuz omuza diz çökerek durumu protesto ettiler. Futbolcular 30 saniye boyunca bu vaziyette kalırken, Altaysporlu futbolcular da meslektaşlarının eylemine desteklerini protesto boyunca topu kendi aralarında çevirdikten sonra topu Diyarbakırsporlu futbolculara vererek gösterdi.

Berabere biten maçın ardından konuşan Diyarbakırspor kalecisi Osman Kurtuldu, ''Bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Futbolu bıraktık, artık yalvarıyoruz. Kulüpte çalışan personel 2 yıldır maaş alamadı. Futbolcu olarak biz de sezon başından beri maaş alamıyoruz'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Benzer bir protesto da geçtiğimiz ay İspanya 3’üncü liginde olmuştu. Pontevedralı futbolcular, 5 aydır paralarını alamadıkları için maçın ilk dakikasında sahada diz çökerek, tepki göstermişti. Karşı takımın oyuncuları da aralarında top çevirerek Pontevedralı arkadaşlarına destek olmuştu.

(soL - Haber Merkezi)