Konyaspor taraftar grubu: Islıklar protestoları önlemek içindi

Konya'da oynanan milli maç öncesi, Ankara'daki katliam için yapılan saygı duruşunun tekbirler ve ıslıklarla bölünmesine ilişkin Konyaspor'un taraftar grubu olan Nalçacılar Taraftarlar Derneği'nden bir açıklama geldi.

Konya’da oynanan Türkiye-İzlanda maçı öncesi Ankara katliamında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu tekbirler ve ıslıklarla bölünmüştü.

Maçın oynandığı geceye damgasını vuran skandalla ilgili açıklama yapan Konyaspor’un taraftar grubu Nalçacılar Taraftarlar Derneği, saygı duruşundaki ıslıkların, oluşan protestoları önlemek için yapıldığı iddia etti.

Derneğin Basın Sözcüsü İlker Kırnaz, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Saygı Duruşu esnasında stadyum genelinde büyük bir sessizlik hakimken, küçük çapta gerçekleşen protestoları önlemek maksadıyla yapılan ıslıklamalar, saygı duruşunun tamamının protesto ediliyormuş gibi sosyal medyada böyle bir algı oluşturuldu. Bu durum daha önce de defalarca kez uygulanmaya çalışılan Konyamızı karalama kampanyalarının bir yenisinin daha hayata geçirilmeye çalışıldığı düşüncesini akıllara getirmektedir. Terörün her şeklinin karşısında olduğumuzu yineler, güzel Türkiye’mizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyecek her türlü oluşumun karşısında olduğumuzu tekrar tekrar belirtiriz.