Konya Spor İl Müdürü çok memnun: Milli takımın müsabaka şehri Konya olsun

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, Ankara Katliamı için yapılan saygı duruşunun tekbir sesleriyle kesildiği maçta “hiçbir sıkıntı ve olay yaşanmadığını” söyleyerek, milli takımın bundan sonraki maçlarını da Konya’da oynamasını istedi.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, AA’ya yaptığı açıklamada dün oynanan maçta hiçbir sıkıntı ve olay yaşanmadığını, alınan galibiyetin Konya’da olmasından gurur duyduklarını ve Konya’nın ev sahipliği güzel bir şekilde gösterdiğini söyledi.

Ankara Katliamı’nda yitirdiklerimiz için yapılan saygı duruşunun tekbir sesleriyle kesildiği maçtan sonra konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ersöz, “Tüm Türkiye'ye ve dünyaya örnek bir organizasyon yapmanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz” dedi.

Maç öncesi yaşanan rezalete değinmeyen Ersöz sözlerini, “Konya'daki başarılı sonuçların ardından ulusal ve uluslararası basındaki arkadaşlarda, 'Artık milli takımın müsabaka şehri Konya olsun' gibi görüşler hakim oldu. Tabii ki ileri ki durumlara göre bu kararı büyüklerimiz verecektir” diye sürdürdü.

TARAFTAR DERNEĞİ: KONYA KARALANMAK İSTENİYOR

Saygı duruşunda yaşananlarla ilgili bir açıklama yapan Nalçacılar Taraftar Derneği ise, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak saygı duruşunun protesto edildiği şeklindeki değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Derneğin açıklamasında, “Milli takımımıza Fransa yolunu açan Konyamız karalanmak istenmektedir. Saygı duruşu esnasında stadyum genelinde büyük bir sessizlik hakimken, küçük çapta gerçekleşen protestoları önlemek maksadıyla yapılan ıslıklamalar; saygı duruşunun tamamı protesto ediliyormuş gibi gösterildi. Sosyal medyada böyle bir algı oluşturuldu. Bu durum daha önce de defalarca uygulanmaya çalışılan Konyamızı karalama kampanyalarının bir yenisinin daha hayata geçirilmeye çalışıldığı düşüncesini akıllara getirmektedir. Terörün her şeklinin karşısında olduğumuzu yineler, güzel Türkiyemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyecek her türlü oluşumun karşısında olduğumuzu tekrar tekrar belirtiriz.” denildi.