Kollektif şikeye ara verdik, devam edeceğiz!

Süper Lig'e adını verecek kadar futbolun ortasına yerleşen Spor Toto, Türk takımlarını bir süreliğine programdan çıkardı.

Futboldaki şike soruşturması nedeniyle Spor Toto, "İddaa" programından Türk takımlarının maçlarını bir süreliğine çıkardı. Ancak bu karar sadece kısa bir süre için geçerli olacak. Türkiye Futbol Federasyonu, soruşturma ile ilgili kararını verdiğinde futbolcusundan yöneticisine ve taraftarına kadar "iddaa oynanmaya" devam edecek.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, “Herhangi bir spekülasyona sebebiyet vermemek amacıyla böyle bir karar aldık. Bu daha önceki tahta kapatma uygulamalarının dışında ve sürmekte olan soruşturmayla ilgili bir düzenleme. Türkiye Futbol Federasyonu son kararını verip ligleri başlattığında biz de ‘iddaa’ da normal düzenimize döneceğiz” ifadesini kullandı.

"Kora kor ve çekişmeli geçeceğine inandık, inisiyatif kullandık"
Akgül, bugün oynanacak Galatasaray-Liverpool hazırlık maçının ‘İddaa’ programında yer almasına ilişkin ise tuhaf bir gerekçe göstererek "Bu maçla ilgili olarak teşkilat başkanımızla görüştük ve inisiyatif kullandık... Gerçekten kora kor ve çekişmeli geçeceğine inandığımız bir maç olduğu için G.Saray-Liverpool müsabakasını programa aldık. Ancak bu bir istisnadır" dedi.

Yüz milyonlarca liranın döndüğü "İddaa oyunu"nun, futboldaki şike olasılığını en çok artıran olgu olduğu hemen herkesin malumu, ancak AKP iktidarının belli ki "İddaa"ya dokunmaya niyeti yok.

(soL - Spor)