Kardolapspor taraftarından tepki

Bugün Hürriyet gazetesinde "Namluların Ucunda Ölümüne Maç" başlığı ile yayımlanan haberde; devrimci taraftarları ile bilinen Karadolapspor'un Zeytinburnu-Karadolapspor maçında olaylar çıkardığı, havaya pompalılar ile ateş açtığı ve futbolcuların muştalarla darp edildiği iddiası yer almıştı.

Karadolapspor taraftarları ise sosyal medya hesaplarında, Hürriyet’te çıkan haberi yalanlayarak, “Hürriyet Gazetesi Karadolapspor’u karalamakta, hedef göstermektedir.Yıllarca bedeller ödeyip kazanılan Alibeyköy Karadolap'ın devrimci spor Karadolapspor'u linç girişimi başlamıştır. Halkımızdan Hürriyet gazetesini aramalarını ve tepkilerini göstermelerini istiyoruz" denildi. Yine aynı sayfadan, Zeytinburnu taraftarlarının haftalar öncesinden tehditkar mesajlar yayınladığı da belirtildi.

Ayrıca yine sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; "Bizler yıllarca kürt veya alevi olduğumuz için katliamlara maruz kalan bir halkız bizler özgürlük için mücadele eden herkesi destekleriz! Bizim paylaşımlarımızı spor klübüne mâl etmek alçaklıktır! O pis ellerinizi yoksul mahallelerimizden çekin.! Ne söylendiği gibi ateş edildi nede muştalarla futbolcular düvüldü! Zeytinburnu sahasında taraftarlarımıza taş atıp 90 dakka ailelerine küfür edildiğinde neredeydiniz? Neden ozaman haber yapmadınız? Biz yokluktan var olduk direnerek kazandık bu mahalleyi ve şimdi hiç bir faşist tutuma boyun eğmeyeceğiz! denilerek, Hürriyet gazetesinin haberine tepki gösterildi.

Öte yandan kulüp üyelerine ve taraftarlara çağrı yapılarak olaylara ilişkin yarın kulüp önünde basın açıklaması yapılacağı belirtildi. Açıklama; yarın saat 14:00'da Karadolap Spor Kulübü önünde gerçekleştirilecek.