İsmail Kartal: Löw'le planımızı Merkel bozdu

Teknik direktör İsmail Kartal, “Löw'le birlikte Real Madrid ya da Barcelona'yı çalıştıracaktık ancak Merkel duruma el attı” dedi.

TFF 1. Lig’de sezonun ilk yarısında 34 puanla devreyi lider kapatan Ankaragücü'nün teknik direktörü İsmail Kartal, futbolda yaşanan sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankaragücü'nün maddi anlamda ciddi sıkıntıda olduğunu ve bu maddi sıkıntıyı sadece Ankaragücü'nün yaşamadığını söyleyen İsmail Kartal, “Gaziantepspor, Eskişehir, Manisa, şimdi Karabük... Her yerden köklü Anadolu takımlarının büyük borç haberleri geliyor. Kimse farkında değil belki ama Türk futbolu çok ciddi bir batağın içinde ve buna müdahale eden olmazsa daha da kötüye gidecek. Futbolu gerçekten bilen, bu işe yıllarını vermiş insanların başına; futboldan bihaber, yalnızca parası olduğu için o koltukta oturan insanlar yönetici oluyor. Bu, çözüm olmaz. Tek kurtuluş, futbolu; gerçekten futbolu yaşamış tecrübeli insanların yönetmesi” dedi.

Fanatik'e konuşan Kartal, Alman teknik direktör Joachim Löw ile de 20 yıldır aralıksız olarak görüştüğünü dile getirerek, “Löw 2 sezon önce Almanya Milli Takımı'nı bırakıyordu. Ya Real Madrid ya da Barcelona’nın başına geçecekti. Beni aradı o dönemde. ‘İngilizceni ilerlet, bana lazım olacaksın’ dedi. Ancak daha sonra Merkel duruma el attı ve görevine devam etmek zorunda kaldı” dedi.