Hacıosmanoğlu taraftarlara çattı

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, son dönemde tribünlerden kendisine gelen tepkilerin sorumlusu olarak Vira grubunu hedef aldı. AKP mitingine katılan Hacıosmanoğlu, Vira’yı siyaset yapmakla suçladı.

(soL-Spor) Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kendi taraftarını hedef aldı. Taka gazetesine yaptığı açıklamada Trabzonspor taraftar gruplarından Vira’yı provokasyon yapmakla suçlayan Hacıosmanoğlu, Vira üyesi olan CHP Ankara Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin yeğeni Ahmet Hamzaçebi’yi hedef gösterdi. Hacıosmanoğlu açıklamasında Ahmet Hamzaçebi’yi akrabası olan CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin nüfuzunu kullanarak Trabzonspor tribünlerinde etkili olduğunu ileri sürdü. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kendi taraftarlarını ve Ahmet Hamzaçebi’yi hedef alan açıklaması şu şekilde: “Taraftara ‘Tribünde siyaset yapanları biliyorum. Arkadaşlarında kimin olduğunu da biliyorum. Akif Hamzaçebi’nin yeğeni tribünü yönlendiriyor. Tribünde siyaset yapıyorlar.” AKP mitinglerinde boy göstermekten geri durmayan. Ancak tribünlerde AKP ve kendisi hedef alındığında “tribünde siyaset yapılmasın” diyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na, Vira üyesi Ahmet Hamzaçebi’nin tepkisi gecikmedi.

'Kimseyi yönlendirmiyorum'
Hacıosmanoğlu’nun kendisini hedef alan sözlerine yanıt veren Ahmet Hamzaçebi, “Benim de her insan gibi siyasi, ideolojik düşüncelerim var ima ettiğiniz doğrultuda olmasa da. Ama çıkıp da tek bir arkadaşım, tek bir Vira üyesi kendisine bu anlamda yönlendirme yaptığımı söyleyemez. Buna karşın sizin hakkınızda birlikte yola çıktığınız yönetici arkadaşlarınızın bugün sizin hakkınızda haklı olarak söyledikleri, size güvenerek oy verenlerin bugün haklı olarak söyledikleri ise ortadadır” dedi.

Malouda’ya sert tepki
Son haftalarda sergilediği futbolla eleşti alan Trabzonspor’un Fransız yıldızı Florent Malouda’ya, Trabzon basınından sert tepki geldi. İngilizce atılan manşette, Malouda’ya, “Trabzon’a yatmaya mı geldin” sorusu yöneltildi. İngilizce olarak, “Did you come to Trabzon for sleep” (Trabzon’a yatmaya mı geldin) manşetiyle çıkan Taka gazetesi, ayrıca yine İngilizce “Did you notice that you’re earning 7,5 M TL per a year” (Yıllık 7,5 milyon TL kazandığının farkında mısın) ifadelerini de kullandı.