G.Saray tesislerinde arama!

Şike soruşturması kapsamında Galatasaray Futbol Kulübü Florya Metin Oktay Tesisleri ve Türk Telekom Arena Stadyumu’nda arama yapıldı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, futboldaki şike soruşturması kapsamında saat 09:30 sıralarında Florya’daki Galatasaray Futbol Kulübü Metin Oktay Tesisleri ve Türk Telekom Arena Stadyumu’nda arama yaptı.

Aramanın, 2005-2006 sezonunun son haftasında Fenerbahçe-Denizlispor maçı ile ilgili olduğu iddia ediliyor. Fenerbaçe’nin Denizlispor’la 1-1 berabere kalıp şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırdığı maçta dönemin Galatasaray yöneticisi Bülent Tulun’un Denizlispor’a teşvik primi yolladığı iddia edilmişti.

G.Saray'dan açıklama
Galatasaray Kulübü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yürütülen bir soruşturma kapsamında Sayın Bülent Tulun’un tanıklığına ihtiyaç duyulmuştur. Gerek Sayın Bülent Tulun, gerekse Galatasaray Spor Kulübü, Emniyet ve Savcılığa her türlü yardımı yapmaktadırlar. Bu bağlamda Sayın Bülent Tulun, Florya Tesisleri’nde emniyet mensuplarıyla bir araya gelmiştir."

G.Saray yöneticisi Doğan: Arama şikeyle ilgili değil
Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan kulübün tesislerinde yapılan aramayla ilgili yaptığı açıklamada konunun şike soruşturması ile ilgili olmadığını söyledi. Sabahleyin güvenlik güçlerinden Bülent Tulun'a davet geldiğini söyleyen Doğan, Tulun'un elinde bir belgenin kopyası olduğunu ancak bu belgenin şikeyle alakası olmadığını kulübün iç işleri ile ilgili bir belge olduğunu söyledi.

Belgenin 2007 tarihli olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi, o dönemde kulüpte olmadığı için kendisinin de belgenin içeriğini tam olarak bilmediğini ifade etti.

Doğan, sportif koordinatör Bülent Tulun'un sadece tanık sıfatıyla bilgi verdiğini söyledi.