Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ne içmiş olabilir?

Başbakan Erdoğan’ın 2020 Olimpiyatları’yla ilgili verdiği demeçlerin ardından Spor Bakanı Suat Kılıç’ın “Antalya’daki Olimpos Dağı, Olimpiyatlar’a adını veren dağ. Olimpiyat meşalesini doğduğu topraklara götürmek gerek” açıklamasına karşı Yunanistan basınından yanıt geldi: “Türklerin ne içtiğini söyleyin”

Spor Bakanı Suat Kılıç’ın “Antalya’daki Olimpos Dağı, Olimpiyatlar’a adını veren dağ. Olimpiyat meşalesini doğduğu topraklara götürmek gerek” açıklaması Yunanistan basınında alay konusu oldu.

Konuya ilişkin Sabah gazetesinde yer alan Stelyo Berberakis imzalı haberde, "1896'dan bu yana dört yılda bir düzenlenen Olimpiyat oyunlarından önce antik Yunan döneminde (İ.Ö. 766-395) olimpiyat oyunlarının yapıldığı Mora Yarımadası'ndaki antik Olympiya'da düzenlenen törenlerde güneş ışınlarıyla yakılan olimpiyat meşalesi ilk kez 1928'de resmiyet kazanmıştı" derken, Bakan Kılıç ise bu yerin Antalya'daki Olimpos olduğunu söyledi...

Yunan basını, Bakan Kılıç’ın sözünü manşete çıkararak “Türklerin ne içtiğini söyleyin” derken, Yunan Olimpiyat Komitesi’nin başındaki isim Isidore Kouvelos, Erdoğan ve Kılıç’a tarih öğrenmesi tavsiyesinde bulundu.