Gençlerbirliği taraftarına takipsizlik

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gençlerbirliği ile Akhisar Belediyespor maçında "siyasi slogan attıkları" iddia edilen 13 taraftar hakkında takipsizlik kararı verdi, suçun Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Futbol Disiplin Talimatnamesi'nde yer alan "disiplin suçunu" oluşturduğunu belirtti.

(soL - Spor) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gençlerbirliği ile Akhisar Belediyespor maçında "siyasi slogan attıkları" iddia edilen 13 taraftar hakkında takipsizlik kararı verdi, suçun Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Futbol Disiplin Talimatnamesi'nde yer alan "disiplin suçunu" oluşturduğunu belirtti.

Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel tarafından verilen kararda, 23 Ağustos 2013'te, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan maçta, Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin sloganlar atıldığı vurgunlandı.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a atıfta bulunulan kararda, söz konusu kanunda, "siyasi slogan atılmasının" bir suç olarak düzenlenmediği savunuldu.

Spor müsabakalarında siyasi ve ideolojik slogan atılmasının, TFF'nin Futbol Disiplin Talimatnamesi'nde yer alan disiplin suçunu oluşturduğu vurgulanan kararda, sanıklar hakkında kovuşturmaya yer olmadığına hükmedildi.

Savcılık, kararın bir örneğinin, "disiplin işlemine konu olması ve gereğinin takdiri" için, TFF'ye gönderilmesine karar verdi.