Gaziantepspor'a transfer olan El Kaide bağlantılı futbolcu meclis gündeminde

Bundesliga takımlarından Darmstadt'ta oynayan ve cihatçı gruplarla ilişkisi nedeniyle sözleşmesi feshedildikten sonra Gaziantepspor'a imza atan Enis Ben Hatira TBMM gündemi geldi.

Alman Birinci Lig takımlarından Darmstadt, Tunus kökenli futbolcusu Enis Ben Hatira'nın sözleşmesini ‘istihbarat tarafından takibe alınıp gözetlenen radikal İslamcı gruplarla ilişkisi olduğu’ gerekçesiyle geçen hafta feshetmişti. Almanya ve Avrupa’da takım bulamayan Ben Hatira, rotasını Türkiye'ye çevirdi. Hatira, Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'a imza attı.

Darmstadt yönetimi Ben Hatira'nın El Kaide yanlısı Ensar grubuna yardım ettiği iddiası üzerine harekete geçmiş ve sözleşmeyi tek taraflı feshetmişti. Ben Hatira, Ensar grubunun organizasyonuyla Gana'ya gitmiş orada su projesine mali destek de vermişti. Darmstadt'ın bağlı bulunduğu Hessen Eyalet hükümeti de futbolcuyu cihatçı gruplarla bağlantısı olduğu gerekçesiyle eleştirmişti.

HDP Gaziantep milletvekili Mahmut Toğrul, Hatira'nın transferini meclis gündemine taşıdı. 

Toğrul'un, soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:

Dünya terörizmi konuşurken Gaziantepspor yönetimi, Türkiye’de ve özellikle de Gaziantep’te ciddi bir sorun olarak gündemde olan bir konuda toplumun hassasiyetlerini neden göz ardı etmiştir?

Son dönemlerde yaşanan IŞİD ve cihadist terör örgütlerinin faaliyetleriyle gündeme gelen ve bu durumdan kaynaklı Gaziantep kent kimliğinin ve imajının ciddi anlamda sorun yaşadığı bir dönemde böylesi bir transferin gerçekleştirilmiş olması konusunda ne düşünüyorsunuz?

Bu futbolcu, yeteneğine mi yoksa “cihatçı derneklerle ilişkisi olan bir kişi” olmasına göre mi transfer edilmiştir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Müslüman aleminin lideri olduğunu ve Türkiye'nin de Müslümanlara koşulsuz kucak açan bir ülke olduğunu belirten Kızıl, tüm Müslümanları kast ederken cihatçi-terörist militanları da kast etmekte midir?

Gaziantepspor’un taraftarları söz konusu transfere yönelik “şehrimizin adını kirletiyorlar” sözleriyle tepki göstermesine rağmen kulüp yönetimi neden ısrarla bu transferi gerçekleştirmiştir? Buna ilişkin bakanlığınızın soruşturma açma gibi bir girişimi olacak mı?