Galatasaray'da Turgay Demirel için ihraç başvurusu

Galatasaray Kulübü Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder, kulüp üyesi, FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi için başvuruda bulundu.

Serdar Eder, Turgay Demirel'in son yıllarda Galatasaray Kulübü Basketbol Şubesi'ne karşı hasmane bir tutum içinde olduğunu savunarak, "Bugüne kadar şube yöneticileri hep idare edilmesi yönünde bir tavır içerisindeydi. Yöneticimiz Ural Aküzüm de tepkisini dile getirdi. Ben de kulüpten ihracı için Disiplin Kurulu'na sevk başvurusunda bulundum. Disiplin kurulu'na sevk edilip edilmemesine yönetim kurulu karar verecek" diye konuştu.

AA'da yer alan habere göre, Serdar Eder, Turgay Demirel ile ilgili başvuru dilekçesini twitter hesabı üzerinden de paylaştı. Eder, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"Tüzüğümüzün kuruluş ve amaç maddesi olan 1 numaralı maddede yer alan 'üyeler arasında sevgi ve dayanışmayı arttırmak' ilkesine muhalefetten üyeler arasında ve yönetim kurulu ile profesyonel çalışanları zor durumda bırakıp, camia ve kamuoyunun önüne atan; yine tüzüğümüzün 109.4 maddesi gereğince kulübümüzün en değerli ürünlerinden biri olan basketbol şubesi takımlarına zarar verdiğinden 9948 sicil numaralı Turgay Demirel'in disiplin kuruluna sevkini arz ve talep ederim."