Galatasaray taraftarı: "Özür dilemiyoruz"

Spor Emek-Sen Başkanı Metin Kurt, Galatasaray taraftarının Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik protestosunu "doğru, haklı ve meşru" olarak nitelerken, Tekyumruk Galatasaray Taraftar Grubu da protestonun arkasında durarak, "Özür dilemiyoruz, özür dilememeye çağırıyoruz" dedi.

Türk Telekom Arena'nın Cumartesi günü yapılan açılışında Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto edilmesi üzerine Galatasaray camiasında da tartışmalar sürüyor. Adnan Polat yönetimi, protestoya katılanların kamelardan tespit edilerek kombine biletlerinin iptal edileceğini açıklarken, taraftar gruplarından ve spor emekçilerinden protestoya destek açıklamaları sürüyor. Taraftar gruplarından yapılan açıklamalar, başından beri Galatasaray taraftarına karşı Recep Tayyip Erdoğan'ı savunan Ultraslan Grubu'nu da hedef alıyor.

METİN KURT: SPOR EMEKÇİLERİ VE SPORSEVERLER RÜŞVETLE SATIN ALINAMAZ
Konuyla ilgili olarak Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Metin Kurt tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak’ın spor geçmişleri olduğu, her ikisinin de sporu sağ siyasete yönlendirme konusunda hayli derinleştikleri belirtildi. Metin Kurt açıklamasını şöyle sürdürdü:

Başbakan, Dolmabahçe’deki spor açılımı toplantısında spor emekçileri tarafından, Basketbol Dünya Şampiyonası ödül töreninde tüm sporseverler tarafından, Arena stadı açılışında Galatasaray taraftarları tarafından protesto edilmiştir. Başbakan bu etkinliklere spora sevdalı olduğundan değil, siyasal rant için katılmaktadır. Bu niyet sporseverlerin gözünden kaçmamış, Başbakan tüm bu etkinliklerde umduğunu bulamamıştır. Protestolar bu açıdan da değerlendirilmelidir.

Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası protestoları doğru, haklı ve meşru bulmaktadır.

"Galatasaray'ı modern bir dilenci konumunda gösteriyorlar"
Başbakan’ın protestolar sonrasında Arena stadının yapımı ile ilgili açıklamaları, ülkemiz sporunun önder kuruluşlarından Galatasaray’ı adeta modern bir dilenci konumunda gösterme çabasıdır.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın bu gerçeği görmezlikten gelerek Başbakan’ı savunma telaşına düşmesi ve protestocu sporseverleri hedef göstermesi üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken kabul edilemez bir tu tumdur.

Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası, Başbakan ve heyetine dönük protestoları, onurlu spor emekçilerinin ve sporseverlerin rüşvetle satın alınamayacağının kanıtı olarak değerlendirmektedir.

Sendikamız protestocu Galatasaray’lı sporseverlerle aynı görüştedir.

TEKYUMRUK: HAKETTİKLERİ CEVABI ALDILAR
Tekyumruk Taraftar Grubu ise, Galatasaray adı ile rant sağlamaya çalışanların, kulüp yönetiminden devlet yönetimine, büyük Galatasaray taraftarının tepkisi ile hakettikleri cevabı aldığını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Ali Sami Yen Spor Kompleksi, şehrin ortasındaki evimiz Ali Sami Yen'imizin yerine bize tahsis edildi. Değeri yüksek olan Mecidiyeköy'deki araziyi alıp, kuşa döndürülmüş bir proje ile yeni stad yapılmış olmasına rağmen başbakan ve devlet erkanı Galatasaray Spor Kulübüne büyük bir lütufta bulunmuş gibi davranarak kendi siyasi hesaplarını hayata geçirmek istediler. Yapılan propaganda, Adnan Polat'ında katkısına rağmen Cumartesi günü kulübün gerçek sahibi Galatasaray taraftarının bilinçli tepkisi ile bir balon gibi patladı.

"Kimseye borcumuz yok, tek borcumuz yitirdiğimiz emekçileredir"
Bizlerin bu stad için, ne devlet erkanına, ne de Adnan Polat'a bir borcumuz var. Bu stad kimsenin cebinden çıkan para ile yapılmadı. Kendi yandaşlarına peşkeş çektiği Ali Sami Yen arazisi karşılığı yapılan stad için bizim tek borcumuz, bu stadı yapan, üçünü çalışmalar sırasında yitirdiğimiz emekçileredir. Bizler bu stad için sadece evine ekmek götürmek derdinde olan, günlerini gecelerini şantiye alanında geçiren, kimi zaman maaşını bile alamayan, iş güvenliği olmadan çalıştırılan emekçilere teşekkür ederiz.

"Adnan Polat'ı istifaya davet ediyoruz"
Cumartesi akşamı yapılan protesto için Galatasaraylılığımızı sorgulayan, ancak kendi çıkarlarının söz konusu olduğunu bildiğimiz Adnan Polat'ı, Galatasaray taraftarından özür dilemeye ve istifa etmeye davet ediyoruz. Aynı şekilde Recep Tayyip Erdoğan ve tokinin başkanı olan şahsı da büyük Galatasaray taraftarından özür dilemeye davet ediyoruz.

Galatasaray Spor Kulübünün gerçek sahibi büyük Galatasaray taraftarına Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin açılışında onurlu duruşunuzla kulübümüzü kimsenin kendi çıkarları, rantı için kullanamayacağını gösterdiniz. İyi günlerinde olduğu gibi kötü günlerinde de bu kulüp bizim. Yapılan ve yapılacak tüm saldırılara karşı, kulübümüzü kendi menfaatleri için kullananlara karşı, tek çıkarı arma aşkı olan bizler tek yumruk, tek yürek olarak duralım. Biliyoruzki büyük kulüp, büyük taraftar olmak, alınan kupalarla, tribünü kaplayan pankartlarla değil, zalimin önünde başını eğmeyen onurlu duruş ile mümkündür.

Korkunç ellerinle bastırıp yaranı
dudaklarını kanatarak
dayanılmakta ağrıya.
Şimdi çıplak ve merhametsiz
bir çığlık oldu ümid...
Ve zafer
artık hiçbir şeyi affetmeyecek kadar
tırnakla sökülüp koparılacaktır...

Yaşasın Galatasaray! Yaşasın büyük Galatasaray taraftarı!

ULTRASLAN GS TARAFTARINA "ACİZ" DEDİ
Ultraslan Genel Koordinatörü sıfatıyla grubun sitesinde açıklama yapan Oğuz Altay, protesto sonrasında grup adına Başbakan’dan özür dilemişti. “Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a tüm iyi niyeti ve katkılarından dolayı ultrAslan olarak teşekkür eder saygılarımızı sunarız” diyen Altay, Başbakanı, Başkan ve TOKİ Başkanı’nı protesto eden taraftarlara “aciz” diye seslenerek “Galatasaray'ımızın böyle bir mabede kavuşması için tüm bürokratik engelleri ortadan kaldıran, yapım aşamasında ise tüm birimlerin bil fiil 24 saat çalışması için gerekli talimatları veren, tabiri caizse bu stadın bitmesini belki de tüm Galatasaraylılardan daha fazla isteyen ve bekleyen Başbakanımızın bugün stadımızda protesto edilmesi ne spor ahlakı ne siyasi görüş nede ezeli rekabetle adlandırlılabilir” demişti.

Altay daha sonra taraftarların baskısına dayanamayarak grubun sitesinde tekrar açıklama yaparak TOKİ başkanının konuşmasını kınamış, Başbakana yine toz kondurmamıştı. Altay, Galatasaraylıların siyasetle ilgisi olmadığını savunarak “Bugüne kadar tribünümüzde hiç ama hiç bir zaman siyasi görüşler doğrultusunda davranılmadı. Bu olaylar bizlere yakışmadı. Çünkü tüm dünya bu açılışa odaklıydı. Açıkçası hepimiz sınıfta kaldık” dedi.

(soL-Haber Merkezi)