Galatasaray maçında hem Metin Kurt anması hem Metin Kurt müdahalesi

Dün oynanan Galatasaray-Bursaspor karşılaşmasında bir taraftan kulüp tarafından Metin Kurt anması yapılırken, bir taraftan da polis Tekyumruk grubunun Metin Kurt için açtığı “Göçtü usta, kaldı yürek sızısı” yazan pankartına müdahale ederek el koydu.

Galatasaray-Bursaspor maçı öncesi devrimci spor emekçisi Metin Kurt için anma etkinliği yapılırken, Tekyumruk grubu tarafından açılan pankarta ise polisler el koydu.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı’nda dün oynanan Galatasaray-Bursaspor maçında “Galatasaray efsanelerini anıyor” etkinliği kapsamında Metin Kurt anması yapıldı.

Kurt’un futbolculuk dönemini anlatan videoların gösterildiği ve dev posterinin açıldığı etkinlik dışında Tekyumruk grubu tarafından açılan Metin Kurt pankartına ise polis müdahale etti.

Yaklaşık 5 dakika açık kalan “Göçtü usta, kaldı yürek sızısı” yazan pankarta polisler tarafından el konuldu. Grup tarafından polisten el koyma tutanağı istenirken, polis tutanak vermeyeceğini ve pankarta el koymadığını söyleyerek, “isterseniz stad dışında gözaltı aracına koyacağımız pankartınızı alabilirsiniz. Ancak stad dışına çıkarsanız stada tekrar giremezsiniz” dedi.

(soL – Haber Merkezi)