Futbolun Spartaküs'ü Metin Kurt sonsuzluğa uğurlandı…

Yeşil sahaların boyun eğmeyen efsane sol açığı Metin Kurt son yolculuğuna uğurlandı.

Devrimci spor emekçisi Metin Kurt son yolculuğuna TKP’li yoldaşları, spor emekçileri, ailesi ve taraftarlar tarafından uğurlandı.

Önceki gün sabah saatlerinde yaşamını yitiren Metin Kurt için ilk tören üyesi olduğu Türkiye Komünist Partisi ve Kurucu Genel Başkanlığını yaptığı Spor-Emek-Sen tarafından Nâzım Hikmet Kültür Merkezi bahçesinde düzenlendi.

NHKM’deki törenin ardından Kurt'un cenazesi ikindi namazını sonrası Ataşehir Mimar Sinan Cami'nden kaldırıldı.

Mimar Sinan Camisi’nde düzenlenen törene TKP üyeleri, Tekyumruk, Sol Açık, Beleştepe taraftar grupları, katılırken, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, spor yazarları, sanatçılar ve Galatasaray’da birlikte futbol oynadığı oyuncularında aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

"Metin Kurt'u önemli yapan bu ülkenin aydınlık geleceğine duyduğu inançtır"
Mimar Sinan Camisi'ndeki cenaze töreni sonrası Kurt’un cenazesi Hekimbaşı Mezarlığı’nda “Çizgi Metin onurumuzdur” sloganlarıyla defnedildi.
Kurt’un mezarı başında konuşan TKP MK üyesi Kurtuluş Kılçer, Metin Kurt’u önemli yapan şeyin bu ülkenin aydınlık geleceğine duyduğu inanç olduğunu dile getirdi.

“Metin Kurt ‘çizgi Metindir’ onun çizgisi boyun eğmemektir” diyen Kılçer, Kurt’un bu yüzden bu halk için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Bugün ülke geriye giderken Metin Kurt’un boyun eğmeyenlere önderlik edenlerden birisi olduğunu vurgulayan Kılçer, futbolda, sporda piyasa saldırılarına karşın Metin Kurt’un önemli bir direnişçi olduğunu dile getirdi.

Kılçer’in ardından DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’da bir konuşma yaparken, tören alkışlarla sona erdi.

(soL – İstanbul)