Futbolun Spartaküsü Metin Kurt anıldı

Futbolun Spartaküsü olarak bilinen devrimci spor emekçisi Metin Kurt mezarı başında ve daha sonra NHKM’de yapılan etkinlikle anıldı.

(soL - İstanbul) Devrimci spor emekçisi, Spor Emek-Sen Kurucu Genel Başkanı ve TKP üyesi Metin Kurt, ölümünün birinci yılında dün önce Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı’nda ve daha sonra Nâzım Hükmet Kültür Merkezi’nde(NHKM) yapılan etkinlikle anıldı.

Kadıköy NHKM’de yapılan etkinlikte Sportmence Dergisi çalışanı Alev Doğan ve TKP MK üyesi Kurtuluş Kılçer konuşma yaptı. Doğan, Metin Kurt’un ölümünden sonra spor başlığında nasıl bir mücadele verdiklerini ve neler yaptıklarını anlattı ve ilk iş olarak Sportmence Dergisi çıkardıklarını söyledi.

TKP MK üyesi Kurtulus Kılçer, Spor Emek Sen üzerinden sporda sendikanın neden gerekli olduğunu belirterek Metin Kurt’un neden sendikada ısrar ettiğinin altını çizdi ve Spor Emek Sen’e destek verilmesi cağrısında bulundu.

Fenerbahçe taraftar grubu Sol Açık adına bir taraftarın konuşma yaptığı etkinliğe Tek Yumruk ve Kara Kızıl mesaj gönderdi.

Galatasaray’ın eski başkan yardımcısı Adnan Öztürk de Metin Kurt'un mezarı başında yapılan anmaya katılanlar arasındaydı.