Futbolculara dayak atan antrenöre soruşturma

TFF Hukuk Müşavirliği, Kayseri'de genç futbolcuları soyunma odasında döverek hakaret eden antrenör Halit Kurt'la ilgili soruşturma başlattı.

Kayseri 1. Amatör Küme ekiplerinden Kayseri Meysuspor antrenörü Halit Kurt, soyunma odasında genç futbolculara şiddet uygulamış ve hakaretler savurmuştu.

Büyük tepki çeken görüntülerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu soruşturma başlattı.

Sözcü'de yer alan habere göre, TFF Hukuk Müşavirliği’nin başlattığı soruşturma için detaylı bir rapor hazırlanacak. Bu raporda, öncelikle olayın nerede ve ne zaman gerçekleştiğine bakılacak. Ardından herhangi bir şikayet olup olmadığı araştırılacak. Antrenörün lisansının tescilli olup olmadığı incelenecek. Daha sonra maçın ‘amatör küme maçı mı, özel maç mı’ olduğuna bakılacak. Maç amatör küme maçı ise Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na; özel maç ise İl Disiplin Kurulu’na sevk edilecek.

SKANDAL SAVUNMA

Dayak görüntülerine ilişkin Fanatik gazetesine konuşan Kurt, olayın üç yıl önce gerçekleştiğini belirtirken, "O gün kadroda olmayan bir arkadaşımız görüntüleri çekiyor. Nasıl olduysa şu anda yayılması sıkıntı oldu. Yoksa bütün oyuncularım bana destek veriyor ve arkamda. Şu anda eski oyuncularım bile beni arıyor. Video gönderiyor, arkandayız iyi ki bizi dövdünüz diye. Bir ailenin yatak odası nasıl mahremse soyunma odası da bir antrenör için özeldir. Orada kızar da, döver de, sever de her şey yapar. Doktor kontrolü olmadan 10 kilo kaldıramam ama bir oyuncumun bacağı alçıya alındığı için geçe üçte sırtımda evine çıkardım. Zamanı geliyor çocuğu sırtında alıp üçüncü kata çıkarıyorsun. Yoksa art niyetli, sadist, psikopat ruhlu bir insan değilim. Ben de üniversite okudum. Halkla İlişkiler mezunu bir insanım" dedi.

Kurt sözlerine şöyle devam etti:

Video yayılmasa iyiydi ama Allah var, oyuncularımın hepsi arkamda, yanımda. Ben de onları her zaman ki gibi severim. Askerliğe uğurluyorum. Evleniyor düğününe gidiyorum. Hepsiyle birlikte aile ortamındayız. Şimdi mesela okulda öğretmenler tokat atamıyor. Disipline edemiyor ve günümüz ortamındaki sosyoloji bozukluğuna bakın. Benim öğretmenim mesela bana vursun, talebeyken, niye vurmasın? Yaramazlık yapıyorsam, hoca sus diyorsa susmuyor isem suçluysam vuracak. Dayak cennetten çıkmadır. Biz Türk toplumuyuz. Örf, adet ve geleneklere bağlı insanlarız. Bu anlamda bir öğretmen gerektiğinde öğrencisine tokat atmalı. Babasının eğitemediği, annesinin büyütemediği çocuğu öğretmen ne yapsın? Bir düşünün. Onlar terbiye edemiyor.