Futbol dünyası gözaltılarla sarsılıyor

Futbolda ortaya atılan şike iddiaları üzerine başlatılan operasyon genişliyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım bu sabah gözaltına alınmasıyla ses uyandıran futboldaki şike iddiaları üzerine başlayan operasyon genişliyor.
Operasyon kapsamında Yıldırım'ın da, çeşitli kulüp yöneticilerinin, teknik direktör ve futbolcuların da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığı kaydedilirken operasyonun 15 ilde eş zamanlı olarak sürdürüldüğü belirtildi. Soruşturma kapsamında Yıldırım’ın dışında Sivasspor Kulübu Başkanı Mecnur Odyakmaz ve Diyarbakırspor'un eski başkanı Dr.Abdurahman Yakut da gözaltına alındı. Yapılan operasyon kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu’nda, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın kulüp binalarında da arama yapıldığı belirtiliyor.

Operasyon Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'nin şampiyon olmasının ardından ortaya atılan şike iddialarının ardından savcılık talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatıldı. Operasyonun halen devam ettiği kaydedilirken Fenerbahçe’nin Haziran ayında 9 milyon Euro'luk bir bonservis bedeliyle Karabükspor'dan transfer ettiği Emmanuel Emenike de Fenerbahçe'nin kamp yaptığı tesislerde gözaltına alındı.

(soL-Haber Merkezi)