FenerbahCHEliler, Tekyumruk'la dayanışma çağrısı yaptı

Fenerbahçe taraftarından anlamlı dayanışma. TT Arena'daki protestonun ardından protestoyu başlattığı belirtilerek hedef alınan Galatasaray'ın solcu taraftar grubu Tekyumruk'a, Fenerbahçe taraftar grubu FenerbahCHE sahip çıktı.

FenerbahCHE tarafından yapılan açıklamada, iktidarın kendisine yönelik protestoları "yasadışı örgütlerle" ilişkilendirmeye çalıştığı, bu kez Galatasaray tribünlerini hedef aldığı belirtildi. Protestonun yurttaşlık hakkı olduğuna dikkat çeken FenerbahCHE, "Oysa Türkiye'de protesto kavramı iktidar eliyle bir hak olmaktan çıkartılıp yasadışı bir eylem haline getirilmekte. Dolayısıyla özlenen ve ulaşılmaya çalışıldığı iddia edilen ileri demokrasiye sığmayan ve iktidarın söylemiyle çelişen bir durumun varlığı oldukça açık bir şekilde görülmektedir" dedi.

Binlerce kişinin yaptığı protestodan Tekyumruk grubunun sorumlu tutulmaya çalışıldığını hatırlatan FenerhabCHE taraftar grubu, "Hedef gösterici birçok haber ve yayının yapılması medyanın Tekyumruk grubu üzerinden duyarlı, muhalif taraftarlara yönelik bir linç kampanyası başlattığını göstermektedir. Medyanın yasadışı bir eylem havası vererek yaptığı maksatlı haberlerle konunun Terörle Mücadele kapsamına bile dâhil edilebileceğini söylemesi bizleri hayrete düşürmektedir" dedi. Açıklamada şöyle devam etti:

"Bugünkü Milliyet Gazetesinde yer alan haber habercilik etiğinden ne kadar uzaklaşıldığının en bariz örneklerinden biri olmuştur. Tahminen 25 Bin kişinin katıldığı ıslıklı protesto Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat’ın iktidar yanlısı tavırlarıyla farklı bir boyuta çekilmeye istenmektedir. Kamera kayıtlarını emniyete vereceğini söyleyip taraftarını ihbar eden, ele veren bir ruh halinin Galatasaraylılıkla bağdaşmayacağı bilinmektedir. FenerbahCHEliler olarak Tekyumruk grubu üzerinden hayata geçirilmek istenen bu saldırı girişimlerini kınıyoruz. Emeğine, Özgürlüğüne ve Onuruna sahip çıkan bütün taraftarları Tekyumruk grubunu sahiplenmeye davet ediyoruz."

FenerbahCHE grubu, emekten, özgürlükten ve eşitlikten yana dostlarıyla dayanışmayı sürdüreceğini de kaydetti.

(soL-Haber Merkezi)