Fenerbahçe'nin yeni yönetimi AKP'ye emanet!

Aziz Yıldırım’ın yeniden başkan seçildiği Kongre’nin ardından, yeni yönetime, Kadir Topbaş’ın oğlu ve Başbakan Erdoğan’ın oğlunun kayınbiraderi de girdi. Yeni yönetimde yer alan Talat Yılmaz da göreve geldiği an cemaate sıcak mesajlar yolladı.

Fenerbahçe Kulübü’nün dün gerçekleştirilen Olağan Kongresi’nin ardından Aziz Yıldırım yeniden başkanlığa seçildi. Aziz Yıldırım başkanlığındaki yeni yönetim kuruluna ise Kadir Topbaş’ın oğlu ve Başbakan Erdoğan’ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan'ın kayınbiraderi girdi.

Şike operasyonu sürecinde yaptığı savunmalarda Başbakan Erdoğan’a olumlu mesajlar yollayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yeni yönetim kuruluna Ahmet Burak Erdoğan’ın kayınbiraderi Ahmet Ketenci ve Kadir Topbaş’ın oğlu Hüseyin Ersan Topbaş’ı alması dikkat çekerken, yeni yönetim kurulu şu isimlerde oluşturuldu:

Asil üyeler: Abdullah Kiğılı, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Alaeddin (Ali) Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ömer Temelli, Talat Yılmaz, Ender Alkaya, Ahmet Tahir Perek, İsfendiyar Zülfikari, Semih Özsoy, Tolga Deniz Aytöre, Mehmet Şekip Mosturoğlu, H. Ersan Topbaş. Yedek üyeler: Yasemin Merçil, Ünal Uzun, Hakan Dinçay, Mustafa Serdar Erkan, Turhan Şahin, Ahmet Ketenci, Yalçın Haker.

Hayali ihracatçı Talat Yılmaz göreve geldi cemaate sahip çıktı
Aziz Yıldırım’ın yeni yönetimde görev verdiği isimler arasında yer alan ve 1994 yılında hayali ihracattan hüküm giyen Talat Yılmaz göreve gelir gelmez cemaate sahip çıkan açıklamalar yaparken, cemaate tepki gösteren taraftarları çıkarcı gruplar olmakla suçladı.

Zaman gazetesine konuşan Yılmaz, görevlerinin, 3 Temmuz'dan bu yana devam eden olayların farklı noktalara çekilmesini önlemek olduğunu vurgulayarak, "Bu işten nemalanmak isteyen birileri, sanki cemaatle Fenerbahçe arasında bir savaş varmış gibi göstermek istiyor. Ortaya bu tip spekülasyonlar atılıyor" dedi.

"Başbakan yönetime girmeyin diye arasaydı önce Kiğılı ve beni arardı"
Başbakan Erdoğan’ın yönetime girmeyin diye baskı yapacak olması durumunda önce kendisini ve Abdullah Kiğılı’yı arayacağını belirten Yılmaz şöyle konuştu:

"Güya, Başbakan Erdoğan yönetime girecek isimlere tek tek mesaj gönderiyormuş. Hepsine 'yönetime girmeyin, bu yönetim dağılsın, 3 ay sonra yeni yönetim olsun' diyormuş. Başbakan böyle bir şey yapsa, önce Abdullah Kiğılı'yı, sonra da beni arar. Bize gelen böyle bir mesaj ya da telefon yok. Bunları ortaya atanlar tamamen bu işlerden nemalanmak isteyen, olayı farklı noktaya getirmek isteyen insanlar."

"Özalcı" Yenigün de listede
Fenerbahçe’nin yeni yönetim kurulunda yer alan bir diğer isim olan iş adamı Mithat Yenigün ise kendisini Özalcı olarak tanımlarken, Zaman gazetesine verdiği bir röportajda AKP seçmeni olmadığını belirtmesine karşın, Erdoğan’a şu övgü dolu sözleri sıralamıştı:

“Tayyip Erdoğan da karizması, liderlik vasfı olan, hakikaten sıfırdan, hatta negatiften belki, hapisten çıkıp da başbakan olan, enerjisiyle, çalışkanlığıyla işadamları olarak hepimizin önünü açan bir insandır.”

Aziz Yıldırım: "Başbakan ile aramıza giremezler"
Şike iddialarıyla başlayan süreçte Başbakan Erdoğan’a sıcak mesajlar yollayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım savunmalarında, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin şansı. Benim onunla problemli olduğum söyleniyor. Telefonda hakaret ettiğim ve ihaleler konuşuluyor. Bunların gerçekle alakası yok. Başbakan ile aramıza kimse giremez" demişti.

"CAS davası namus" denilirken geri çekilmişti
Fenerbahçe yönetimi, TFF, UEFA ve Erdoğan görüşmelerinin ardından, daha önce “namusumuz” diye tanımladığı CAS davasını geri çekmiş, bu adımın hemen ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Aziz Yıldırım’ı suçsuz bularak, süreçte sadece İlhan Ekşioğlu suçlamıştı.

(soL - Haber Merkezi)