Fenerbahçe'den TFF'ye ve medyaya sert mesaj

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu bugün bir basın toplantısı yaparak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve medyaya sert mesajlar verdi. Yargının ise kararını hızlı bir şekilde vereceğine inandıklarını belirtti.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, futbolda şike iddialarına yönelik başlatılan soruşturma ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 1907 Tribün salonunda düzenlenen basın toplantısında açıklama başkanvekili Nihat Özdemir tarafından okunurken, toplantıda kulubün tüm yöneticileri de hazır bulundu: Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ile yönetim kurulu üyeleri Ali Koç, Murat Özaydınlı, Abdullah Kiğılı, Nihat Özbağı, Serhat Çeçen, Ünal Uzun, Turhan Şahin, Hakan Dinçay, Semih Özsoy, Cihan Kamer, Vedat Olcay, Mithat Yenigün, Ömer Temelli, Hüseyin Ersan Topbaş, Yasemin Merçil.

"Yargının hızla biçimde karar vereceğine inanıyoruz"
Açıklamada Özdemir, yargının 104 yıllık bir tarihe ve 25 milyondan fazla taraftara sahip Fenerbahçe Kulübü hakkındaki kararını hızlı bir şekilde vereceğine inandıklarını söyledi:

''Yürütülmekte olan adli bir soruşturma kapsamında Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım gözaltında, asbaşkanlarımız Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu ile kulübümüzün mali işler müdürü Sayın Tamer Yelkovan ve altyapı sorumlumuz Cemil Turan'ın tutuklu olarak yargılanmalarına hükmedilmiştir. Her şeyden önce ve önemli şunun bilinmesini istiyoruz, Fenerbahçe Spor Kulübü, yöneticisinden taraftarına, sporcusundan çalışanlarına kadar Türk adaletine sonsuz bir güven duymaktadır ve adli sürecin adil bir biçimde sonuçlanmasını beklemektedir. Yüce Türk adaletinin 104 yıllık şanlı tarihe sahip 25 milyondan fazla taraftarı bulunan dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olan kulübümüz hakkında en doğru kararı en hızlı bir biçimde vereceğine yürekten inanıyoruz.''

"Yargısız infaz yapılıyor"
Açıklamada ''Belirli bir kesimin henüz kesinleşmemiş delil ve kararlar üzerinden yargısız infaz yapmalarını ibretle izliyoruz ve bunu kabul etmiyoruz'' denildi.

Yaşanan süreçte en çok dikkat edilmesi gereken noktanın gizlilik ilkesi olduğu belirtilen açıklamada, ''Bizler yürütülmekte olan sürece saygı duyuyoruz. Ancak, belirli bir kesimin henüz kesinleşmemiş delil ve kararlar üzerinden yargısız infaz yapmalarını ibretle izliyor ve bunu kabul etmiyoruz. Üzülerek görüyoruz ki bizim saygı ve sükunet ile takip ettiğimiz süreçte soruşturmanın gizliliği ilkesi her geçen gün daha da artarak ihlal edilmektedir. Oysaki bu süreçte en çok dikkat edilmesi gereken nokta gizlilik ilkesidir'' denildi.

Federasyona mesaj
Özdemir'in okuduğu açıklamada Fenerbahçe ile ilgili kararını Pazartesi vermesi beklenen Türkiye Futbol Federasyonu'na da (TFF) mesaj verilerek "Dünyanın her demokratik ve hukukun üstünlüğü prensibinin hakim olduğu ülkesinde emniyet güçleri, yüzlerce çalışma yapar, suçu ve suçluları araştırır. Bunları konuyla ilgili savcılık makamına sunar, savcılık bunlardan büyük bir kısmını dava açmaya yetecek ölçüde delil oluşturulmadığı kanaatiyle reddeder ve dava açmaz. Savcılık makamının dava açmayı uygun bulduğu soruşturmalar, savcılık talebiyle dava açılması için mahkemeye sunulur. Mahkeme dava açılmasını kabul veya reddeder. Dava kabul edilirse, yargılama safhası başlar. Bu safhada her türlü delil, delil başlangıcı ve tüm belgeler mahkeme tarafından hukuka uygun olarak tüm derinliği ve inceliği ile değerlendirilir. Dolayısıyla iddia edilen hiçbir delil mahkeme tarafından kabul edilmedikçe delil hükmü kazanamaz'' denildi.

Mahkemenin verdiği karara ise itiraz hakkının bulunduğunu ve kesinleşmiş bir kararın temyiz mahkemesinden çıkacak kararla verilebileceğini belirten Özdemir, "Dünyanın her medeni ülkesinde durum böyle iken, başkanımıza uygun görülen muameleye ve Fenerbahçe'ye karşı sürdürülen bu yargısız infaz ve linç kampanyasının hukuki durumu maalesef içler acısıdır. Soruşturma safhasında gizlilik esas olmasına rağmen, bir nevi halkla ilişkiler kampanyası yürütülüyormuş gibi bir sürü medya mensubu kirli bilgilerini, yanlış kanaatlerini ve düşüncelerini kesinleşmiş, ispatlanmış ve hükme bağlanmış kararlar gibi takdim etmekte, bunu bekleyen yorumcular da buradan devam ederek yargılamadan infaz etmektedirler" dedi.

(soL-Haber Merkezi)