Fenerbahçe küme düşme isteğini TFF'ye iletti

Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, dün futbolcular ve teknik ekipten gelen talep üzerine bugün Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşerek Bank Asya 1. Lig'de oynama isteklerini iletti.

Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Ali Koç, bir alt ligde oynama taleplerini TTF’ye ilettiklerini söyledi. Fenerbahçe’nin artık daha fazla zarar görmemesi için, kendilerine yardımcı olunarak verilen bu kararın uygulanmasını istediklerini belirten Koç, “Fenerbahçe'nin tüm bu şartlar altında bir alt ligde oynayıp oynayamamasının bir şekilde irdelenmesini, bu doğrultuda da teknik ekibimizin bir araya gelerek bunun yollarını istişare etmesi için buluştuk, konuştuk ve dertleştik” diye konuştu.

İsyan etmek için gelmedik
Federasyona isyan etmek ve olumsuz bir görüşme yapmak için gelmediklerinin altını çizen Koç, federasyondan bu konuda kendilerine saygı duymasını ve yardımcı olmasını talep ettiklerini söyledi. Konun en sağlıklı bir biçimde gerçekleşmesi için bugün teknik ekiplerin yeniden bir araya geleceğini vurgulayan Koç, bu görüşler sonrasında da neler yapıp ne yapamayacaklarını kendi aralarında istişare edeceklerini dile getirdi.

Daha sağlam durmalıyız
Konuşmasının sonunda daha sağlam durmaları gerektiğini belirten Koç, “Söylenen ve hedeflenen nokta futbol tarihimiz açısından önemli bir noktadır. Tüm Türkiye için en hayırlı kararın verilmesi gerekiyor. UEFA kararı ile ilgili öfkemiz yapılmayanlarla ilgili. Bu karar hafta başı açıklanır. Bayram olması biraz talihsizlik ama en kısa zamanda açıklanacaktır" dedi.

(soL – Haber Merkezi)