Federasyon: Şimdilik her şey planlandığı gibi

Federasyon, harekete geçmek için iddianamenin kabul edilmesini bekleyecek. Yapılan açıklamada, şike soruşturmasında ellerinde belge ve delil olmadığı, ligin planlandığı gibi 5 Ağustos'ta başlayacağı, Avrupa'ya da daha önce belirlenen takımların katılacağı belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, şike soruşturması ile başlayan spekülasyonlara karşı bir açıklama yaptı. TFF, Fenerbahçe'nin küme düşmeyeceğini, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılacağını ve Süper Lig'in planlanan şekilde başlayacağını açıkladı.

Kulüpler Birliği: Tek ses, tek yürek
Dün Futbol Federasyonu’nun İstinye’deki Genel Merkezi’nde Başkan Mehmet Ali Aydınlar ve Yönetim Kurulu, Süper Lig’de yer alan 18 takımın yetkilileriyle bir görüşme yaptı. Saat 14.00 civarında başlayan ve yaklaşık 2.5 saat süren toplantı sonrasında Kulüpler Birliği adına ‘en yaşlı üye’ sıfatıyla Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav bir açıklama yaparken “Kulüplerin başkanları olarak tek ses, tek yürek durumundayız. Tabii ki son kakarı Federasyon verecektir” ifadelerini kullandı.

Kulüplerle yapılan toplanın ardından federasyon kendi içinde süreci değerlendirdiği toplantıya başladı. Toplantı sonrasında Başkan Mehmet Ali Aydınlar ve Yönetim Kurulu basın mensuplarının karşısına geçip, sürece dair aldıkları kararları açıkladı.

Süreç iddianamenin kabul edilmesinden sonra
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmayı yakından takip ettiklerini belirten Aydınlar, “Disiplin soruşturması, Cumhuriyet Savcısı’nın iddianamesini hazırlayıp mahkemece bu iddianamenin kabul edilmesinden sonra başlatılacaktır” dedi. Aydınlar, “Elimizde herhangi bir delil ve belge bulunmamaktadır. Bu nedenle herhangi bir işlem de başlatılamamaktadır. İddianameden ortaya çıktıktan sonra Hukuk Kurulu iddianameyi inceleyecek. Yönetim Kurulu’na sunacak. Yönetim Kurulu, Etik Kurulu’na sevk edecek. Etik Kurulu kararını verip yönetime bildirecek. Yönetim kurulu karar alacak ve itirazlar olursa son kararı da tahkim kurulu verecek. Hukuki süreci tamamlamak zorundayız” dedi.

Lig planlandığı gibi
Yaşanan süreçte UEFA ve FIFA ile sürekli temas içerisinde bulunacaklarını ifade eden Aydınlar, “Lig planlandığı şekliyle 5 Ağustosta başlayacak, 31 Temmuzda TFF Süper Kupa finali Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacaktır” dedi. Takımların Avrupa kupalarına katılımıyla ilgili ise Mehmet Ali Aydınlar “Mevcut sıralamaya göre Avrupa kupalarında ekipler mücadele edecekler” dedi.