Federasyon kararında ısrarcı

Türkiye Futbol Federasyonu, şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan tartışmalara ilişkin bir açıklama yaptı.

Federasyonun internet sitesinde "En önemli delil savcılık iddianamesi olacaktır" başlığıyla yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu olarak nihai kararımızı gerekli deliller elimize ulaştıktan sonra vereceğiz. Bu konuda ilk günkü duruşumuzu aynen muhafaza etmekteyiz." denildi. Açıklamada, 5 Temmuz Salı günü soruşturmayı yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na yazılı başvuru yapılarak, soruşturma ile ilgili belgelerin federasyonla paylaşılmasının talep edildiği ancak şu ana kadar federasyona iletilen hiçbir belge bulunmadığı belirtildi.

İnternet sitesinde yer alan açıklamada TFF'nin nihai kararını, deliller ellerine ulaştığında vereceği hatırlatılarak, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, nihai kararını almasını sağlayacak en önemli delilin, savcılık tarafından tamamlanıp mahkemece de kabul edilecek iddianame olacağı görüşündedir. Bu iddianame hazırlanmadan, şu ana kadar yapılan ve de yapılacak açıklamalar, kişi ve kuruluşları mağdur etmekten başka bir fayda sağlamamaktadır." görüşleri yer aldı.

Açıklamada TFF'nin adım atmadığı yönünde gelen eleştiriler de yanıtlanarak "akıl hocalığına ihtiyaç" duyulmadığı kaydedildi. Açıklamada bu konuda, "Başta UEFA ve FIFA olmak üzere, tüm kulüplerimiz ve kamuoyunca kabul gören duruşumuz karşısında, TFF'nin hareketsiz kalarak şaibenin ortadan kaldırılmasına yönelik herhangi bir adım atmadığı iddiası şaşırtıcı ve manidardır. Türk futbolunu yöneten en üst makam olan TFF'nin ortada bir haksızlık varsa gidermesi ve bunun için adımlar atması, en temel var olma sebebidir. TFF, bu ana prensibin nasıl kullanılacağı konusunda herhangi bir kurum veya kişinin akıl hocalığına ihtiyaç duymayacak donanım ve yetkinliktedir" görüşlerine yer verildi.

(soL - Haber Merkezi)