Fatih Terim: Niye kadroya alınmadıklarını siz de iyi biliyorsunuz

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, basın açıklaması yaparak Euro 2016'nın ardından biriken soruları yanıtladı.

Euro 2016'da başarısız sonuçlar alan Türkiye Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Fatih Terim, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen "istifa" sorusunu Terim; "Baş sorumlu ben gösterildim. Çok net! Gereği neyse onu yaptım. Bana yakışanı yaptım" diyerek yanıtladı.

Terim'in açıklamalarından satır başları şöyle;

- Konuşacak çok şey var. Artık dünya kupasını konuşacağız ama kısaca merak ettiğiniz birkaç konunun üzerinde durmak istiyorum. Siz zaten soracaksınız. Ben biraz anlatıp tezgah yapayım olayları. Siz oradan sorun soruları.

- EURO 2016'ya katılmak çok önemli diye çok söyledim. Ancak ne ligdeki mücadele, ne de gruplardaki mücadele oraya yetmez. Biz teoride olağanüstü iyi şekilde hazırlandık. İstediğimiz bu performansın pratiğie yansımasıydı. Ne yazık ki beklentilerin arkasında kaldık Hoşumuza giden bir tablo çıkmadı. Euro 2016'da yaşananları biliyorsunuz. Hatta bazılarınız benden çok daha iyi biliyorsunuz.

- Bugün burada benden isimlerle ilgili açıklama yapmamı beklemeyin. Kişiler üzerinden açıklama yapmayacağım. Burada olan veya olmayan tüm oyuncularım üzerinde emeğim var. İyi niyetim var. Burada olmayan oyuncular hakkında konuşmayacağım. Oyuncular bana değil ay yıldızlı formaya hizmet ediyor. Ben sorunu çözerim veya aksiyon alırım. Beni tanıyorsunuz. İnsanlar gelişir ama değişmez. 

- Ben bu geminin kaptanıyım. Ben kaptan olarak hiçbir tayfamı seyir esnasında fırtına çıkmasına rağmen denize atmadım. 2 seçeneğim vardı. Ya denize atacaktım ya limana sağ sağlim yanaşacaktım. Ben gemiyi sağ sağlim limana yanaştırdığımı düşünüyorum.

- EURO 2016'nın sorumlusunun en başta kendim olduğunu söyleyerek tüm halkımızdan özür dilemiştim. Bireysel olarak gerekeni yaptım. En üst seviyedeki yetkili ile 2016'nın düşüncelerini açıkladım ve sorumluluğu yerine getirdim. Sayın başkana söyledim ve gereğini yaptım. Başkan ile yaptığımız görüşme sonrasında sorumluluklara devam etmeye karar verdik.

- Bir başlarsam kimi almadıysam hepsini izah etmem lazım. Ben onları takip ediyorum. Herkesin sebebi aynı değil. Kendine göre sebepleri var. Niye kadroya alınmadıklarını siz de iyi biliyorsunuz. Bu isimler zemin, zaman oluştuğunda yine hizmet verir.

- Hiçbir başarısızlık sizin henüz dünyaya gelmemiş bir yavruya, annesine, aileme küfür etmenizi gerektirmez. İnsanların bu enerjilerini daha yararlı işlere toplum için ülke için iyi hizmetler yapmış kendi ülkesinin değerlerlerine küfür edip onları üzmeye değil güzel şeylere verirlerse çok daha memnun olurum. İnan ki söyleceğimiz o kadar çok şey var ki. Kırılmamak mümkün mü? Beğenmiyor olabilirsiniz, sevmiyor olabilirsiniz, itirazım yok. Ancak alınan bir başarısızlık aileme küfür etmenizi gerektirmez. Benim söylemediğim bir çok şey var. Bazen insanlarla aramızda fark oluyor. Ben insanların yüzüne söylerim. Ben olanları hiçbir zaman burada konuşmadım zaten. Arkadan dolanmak benim işim değil.