Euroleague ve Eurocup takımları belli oldu

2016/17 sezonu ve sonrasında THY Euroleague ile Eurocup'ta yer alacak takımlar belli oldu.

Euroleague ve Eurocup’ta takımlar belli oldu.

16 takımın yer aldığı 30 hafta boyunca oynanacak Euroleague’de sonraki aşama ise playofflar ve Final Four olacak.

A Lisansa sahip Anadolu Efes Istanbul, CSKA Moscow, EA7 Emporio Armani Milan, FC Barcelona Lassa, Fenerbahce Istanbul, Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz, Maccabi FOX Tel Aviv, Olympiacos Piraeus, Panathinaikos Athens, Real Madrid ve Zalgiris Kaunas’a katılacak ekipler ise 4 yerel ligden (Adriyatik, Almanya, İspanya ve VTB) 1’er takım olacak. Son 4 takım 1 yıllık B Lisansıyla ligde yer alacaklar. Euroleague’de yer alacak son takım ise geçtiğimiz sezonun Eurocup şampiyonu olacak.

Eurocup’ta ise 24 takım yer alacak. Bir sonraki turda 8 takım elenecek ve 4 grup üzerinden TOP 16 oynayacak. Bunu takip eden sürede ise 3’er maç üzerinden oynanacak olan çeyrek finaller, yarı finaller ve final olacak.

Adriyatik Ligi, İspanya Ligi ve VTB Ligi 3’er takımla kupada yer alacaklar. Almanya Ligi’nden ise 2 takım olacak. Diğer takımlar ise AEK Athens (Yunanistan); Hapoel Bank Yahav Jerusalem (İsrail), Dinamo Banco di Sardegna Sassari, Dolomiti Energia Trento and Grissin Bon Reggio Emilia (İtalya); Lietuvos Rytas Vilnius (Litvanya); Stelmet Zielona Gora (Polonya); ve Galatasaray Odeabank.

Bu takımların yanı sıra kalan 5 yer için 5 wild card dağıtılacak ve bu dağıtılacak ülkeler Belçika, Fransa, İtalya, Litvanya, Türkiye, Ukrayna, Birleşik Krallık ve Adriyatik ülkelerinden seçilecek. 

Yalnızca 2016-2017 sezonu için bir wild card İspanya’ya verilecek.